Oder med sanjo in stisko

Avtor: SLOGI, Mladika

V torek, 27. novembra, vabljeni na predstavitev knjige Oder med sanjo in stisko avtorja Miroslava Košute


Foto: Arhiv SLOGI

Pesnik in pisatelj Miroslav Košuta je bil v preteklosti dolga leta tesno povezan s Slovenskim stalnim gledališčem v Trstu. Tri sezone je bil dramaturg in član umetniškega vodstva, pozneje pa kar enaindvajset let ravnatelj in umetniški vodja Slovenskega stalnega gledališča. Že v svoji z naslovom Orošeno okno je napovedal novo knjigo z zapisi, povezani z gledališčem.

Letos je pri tržaški založbi Mladika izšlo delo z naslovom Oder med sanjo in stisko, v katerem so zbrana pisma, intervjuji, članki, ocene in mnenja. Zapisi in spomini so nastali med letoma 1963 in 2018. Avtor v knjigi opozarja na viharnost zakulisnega dogajanja v SSG-ju in na trdoživost ustanove, ki je globoko zakoreninjena med ljudmi in razraščena z gledališko ustvarjalnostjo v matici. S tem delom se avtor želi tudi oddolžiti velikim umetnikom in nevidnim sodelavcem, ki so oblikovali podobo slovenskega gledališča v Trstu in jo zasidrali v zgodovini.

Avtor Miroslav Košuta bo knjigo predstavil 27. novembra ob 17. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17). Na predstavitvi bodo sodelovali tudi Meta HočevarAleš Berger in Marij Čuk.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/oder-med-sanjo-in-stisko