STA, 20. 5. 2011

Novo Gorico bodo zavzele mlade gledališke skupine

Danes se v Novi Gorici začenja vsakoletno srečanje mladinskih gledaliških skupin Slovenije Vizije 2011, ki bo potekalo do nedelje. Letos se mu prvič pridružujejo Rock Vizije, državno srečanje mladinskih rock skupin. Namen festivala je odpiranje prostora za povezovanje mladih, ki jih zanimata gledališče in glasba, ter pridobivanje novih znanj.
:
:


V treh festivalskih dneh se bo predstavilo devet najboljših mladinskih gledaliških skupin iz vse Slovenije in zamejstva. Predstave na programu je med 42 prijavljenimi izbral selektor, dramaturg Marko Bratuš, so sporočili organizatorji iz novogoriške enote Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

V sklopu festivala bodo na ogled predstave slovenskih gledaliških skupin iz Lendave, Brežic, Maribora, Vrhovega, Ljubljane ter predstave mladih gledališčnikov iz Italije, Avstrije in Hrvaške. Potekale bodo tudi brezplačne gledališke delavnice, na okrogli mizi pod vodstvom dramaturginje in gledališke kritičarke Ane Perne, pa bo govora o predstavah festivala.

Novost letošnjega festivala Vizije 2011 so Rock Vizije, izbor najboljše mladinske rock skupine. Z 20-minutnimi koncerti se bo predstavilo šest skupin iz Tolmina, Križa, Ljubljane, Logatca in Stične, izbranih na območnih in regijskih izborih po vsej Sloveniji.

Nastope in vizije vseh udeležencev bo ocenila strokovna žirija ter najboljšim v nedeljo podelila vizionarja za najboljšo predstavo v celoti oziroma rock vizionarja za najboljšo mladinsko rock skupino, vizionarja in rock vizionarja za najbolj inovativen pristop ter dva vizionarja in enega rock vizionarja za druge izstopajoče elemente.