SNG Drama Ljubljana, 28. 6. 2021

Nova branja 2021/22: Poziv mladim dramatičarkam in dramatikom

SNG Drama Ljubljana vabi dramatičarke in dramatike v starosti do 30 let k sodelovanju pri dramskem laboratoriju.
:
:

Foto: Arhiv SNG Drama Ljubljana

Delovna srečanja Novih branj bodo potekala tedensko, od oktobra do marca. Skupina piscev in pisk se bo najprej ogrela na različne načine (odrske in pisne) improvizacije, nato razmišljala o dani temi skozi filozofsko-sociološko in teatrološko perspektivo, konstruktivno debatirala o nastajajočih dramah, pisala in bila deležna gostujočih dramaturških, lektorskih, režijskih in igralskih komentarjev. Kratke drame, ki bodo navdih iskale v prihodnjem maturitetnem čtivu, bodo kot gledališki omnibus doživele tudi odrsko inscenacijo.

Mentorica: Simona Hamer

Prijavo s kratkim življenjepisom in dramsko besedilo (ali daljši reprezentativni prizor) pošljite do 30. septembra 2021 na elektronski naslov simona.hamer@gmail.com. Tudi vse odgovore na vaša vprašanja boste dobili na tem elektronskem naslovu. Komisija bo izmed prispelih prijav izbrala največ pet udeležencev.

Nova branja so platforma za razvijanje in predstavljanje sodobnih (slovenskih) dramskih besedil v formatu bralnih uprizoritev. Osredotočajo se na najmlajšo generacijo profesionalnih dramatičark in dramatikov, izbranih preko javnega poziva. Mentorica delavnic je Simona Hamer.

Simona Hamer je dramaturginja in dramatičarka, dolgoletna članica Pregleja, ki je napisala več deset dramskih besedil, priredb in dramatizacij in sodelovala pri številnih avtorskih projektih. Za Razglednice ali Strah je od znotraj votel, od zunaj pa ga nič ni je leta 2017 prejela nagrado Slavka Gruma za najboljše dramsko besedilo, za libreto Cimra pa letos nagrado Gašperja Tiča.

Simona Hamer, SNG Drama Ljubljana