Škuc gledališče, 24. 2. 2011

Nocoj v Cafeju Open radijska igra Vincent River

Nocoj, 24. februarja ob 19. uri vas vabimo na javno predvajanje radijske igre Vincent River v Cafe Open. Radijska igra Vincent River je nastala v koprodukciji ŠKUC gledališča in 3. programa Radia Slovenija. Premiera je bila 1. 12. 2009 in zdaj bo igro prvič moč slišati na javnem predvajanju v Cafeju Open.
:
:

foto Peter Koštrun

Radijsko igro Vincent River, ki je nastala po istoimenski gledališki igri Philipa Ridleyja, je režiral Alen Jelen. Adaptacijo besedila je pripravil Gregor Fon, prevajalka je Suzana Tratnik, tonska mojstrica je bila Sonja Strenar, glasbena opremljevalka pa Darja Hlavka Godina. Nastopili so: Zvezdana Mlakar, Jure Henigman, Matej Puc in Jure Lajovic. Dramaturgija je delo Ane Kržišnik.

Davey je Anito zasledoval tri mesece: opazoval jo je na grobu njenega sina Vincenta, opazoval jo je, ko se je selila iz prejšnjega stanovanja, zdaj pa ima ona tega dovolj in ga je, “šolarčka” v pogrebni obleki in zdelanega od mnogih neprespanih noči, povabila, naj vstopi. On bi rad, da Anita ve, česar ne bi rada vedela. Da, on je našel Vincentovo truplo na opuščeni železniški postaji, ne njegova punca. On je bil tudi z njim v noči, ko je bil Vincent ubit. Da, Vincent je bil res gej, ki je tiste noči, ko je padal sneg in je bilo vse tiho, seksal z Daveyjem na zapuščenem stranišču. Davey je odšel prvi, da njun skupni odhod s postaje ne bi bil sumljiv…

Vincent River, drama sodobnega provokativnega londonskega dramatika in vsestranskega umetnika Philipa Ridleyja, govori o tem, da se duševne rane strahu in krivde večkrat ne morejo popolnoma zaceliti, da pa se lahko ljudje začnejo razumeti.

 

Škuc gledališče, 27. 12. 2011
Afrokubanska legenda
Škuc gledališče, 28. 12. 2015
Voščilo Škuc gledališča
Škuc gledališče, 22. 12. 2011
Vdor v umetnikovo intimo