Federacija, 4. 3. 2015

Nezaznaven vzgib avtorice Andreje Rauch Podrzavnik

Med 5. in 7. marcem 2015 bo v Moderni galeriji Ljubljana potekal tridnevni dogodek z naslovom Nezaznaven vzgib. Dogodek, ki se začne in konča s praznim prostorom, je v vseh treh dneh odprt tudi za obiskovalce.
:
:

Foto: Dražen Šokčević

Kot so zapisali pri Zavodu Federacija, ki je producent dogodka, je prazen prostor belo platno za koreografijo, polnost možnosti, odprtost in pripravljenost na začetni trenutek. Koreografija vznika iz kompozicije figur v prostoru, iz spreminjajočih se oblik praznega prostora med figurami, iz odnosov med figurami in prostorom. Ustvarja se z vsemi figurami v prostoru, z nami in z vami. Vzpostavi se prostor, poln oblik, ki se drugi dan prevedejo v druge medije, tretji dan pa so uporabljene v enourni razstavi Neavtorizirano*.

Vse tri dni je Moderna galerija mesto srečanj različnih skupin, mesto, kjer je mogoče uživati prostor in čas. Format srečanj kombinira več oblik umetniškega delovanja – predstavo, razstavo, delavnico, pogovor. Dogodek in njegov format se vsak dan ravnata po več partiturah, izvedba pa je z vnaprej dogovorjeno skupino. 

Začne se s performativnim delom, ki traja v razstavnem času, in konča z razstavo, ki traja v performativnem času. A nikoli zares ne ujamemo začetne točke, saj se ta ves čas izmika v polje pred. Vsi trije dnevi so odprti tudi za obiskovalce.

*Neavtorizirano je eden od kolektivnih projektov kolektiva Federacija. Zasnovna tega projekta, vendar v drugi izpeljavi, se je razvila v drugem in tretjem dnevu projekta Nezaznaven vzgib. Razstava, ki se zgodi tretji dan, nosi ime po kolektivnem projektu – Neavtorizirano.

Povezani dogodki

Federacija, 2. 9. 2010
39