Zavod Emanat, 1. 10. 2011

Ne zamudite delavnic Zavoda Emanat in Društva za promocijo žensk v kulturi - Mesto žensk v času letošnjega festivala

Iztekajo se prijavni roki za udeležbo na oktobrskih delavnicah skupine La Pocha Nostra, Liz Aggiss ter Marise Carnesky in Raspa Thorneja, ki potekajo v okviru festivala Mesto žensk.
:
:

Taktike preživetja / foto Matthew Andrews

Delavnica skupine La Pocha Nostra - Violeta Luna, Gulliermo Gómez-Pena in Erica Mott (11. in 12. oktober, Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana)

Medddisciplinarna, medrasna in medgeneracijska delavnica o performansu radikalne in kritične performativne skupine La Pocha Nostra. Vabljeni študentje različnih univerzitetnih smeri, kot tudi profesionalni performerji, igralci, plesalci, pisatelji, glasbeniki in pesniki, videografi, oblikovalci, vizualni umetniki in teoretiki, ki vas pri delu zanima uporaba človeškega telesa.

Kotizacije ni, prijava je obvezna! Prosimo vas, da nam najkasneje do 3. 10. 2011 pošljete pismo o nameri, kratek življenjepis, kontakt (e-mail in telefonska številka) in kratek opis svojega dela na contact@cityofwomen.org. Število mest na delavnici je omejeno. Zaradi omejenega števila mest, si pridržujemo pravico do selekcije udeležencev delavnice. O izboru bomo vse kandidate obvestili po elektronski pošti do petka, 7. oktobra. Dodatne informacije lahko dobite na telefonski številki 040 816 448 (Barbara Hribar).

http://www.emanat.si/ProjectDetail.aspx?ProjectId=130


***
Liz Aggiss: Delavnica Taktike preživetja (7. oktober, Plesni Teater Ljubljana)

Dvourna delavnica se bo začela s praktičnim delom in zaključila s pogovorom o predstavi Taktike preživetja. Praktični del delavnice bo vključeval pripravo hitro-odzivnih, bliskovito zamišljenih kratkih in specifičnih solo miniatur. Delavnica je odprta za različne performerje, odrske izkušnje zaželene. Delavnica je brezplačna, prijave obvezne. Udeležencem priporočamo ogled predstave Taktike preživetja / Survival Tactics, ki bo na sporedu Festivala Mesto žensk v četrtek, 6. 10. ob 20.00 v Plesnem Teatru Ljubljana.

Prijave s kontaktnimi podatki pošljite do 6. 10. 2011 na naslov agon@emanat.si Koordinacija delavnice: Sabina Potočki

http://www.emanat.si/ProjectDetail.aspx?ProjectId=130

***
Marisa Carnesky in Rasp Thorne (VB): Delavnica kabaretnega performansa (11. - 14. oktober, Klub Gromka, Metelkova mesto)

Vabljeni performerji (plesalci, igralci, pevci, glasbeniki, čarodeji – vseh spolov, barv in starosti …) in vsi tisti, ki bi se radi preizkusili v kabaretnih veščinah. Odrske izkušnje zaželene, vendar niso pogoj za prijavo!
Kotizacije ni, prijave so obvezne!

Pogoj za prijavo je redna prisotnost na vseh treh dneh delavnice in pripravljenost za udeležbo na vajah in javnem nastopu v petek, 14. 11. v klubu Gromka! Vse zainteresirane prosimo, da nam ob prijavi pošljejo kratek opis svojih odrskih izkušenj in kratko motivacijo, zakaj bi se želeli delavnice udeležiti. Število prostih mest je omejeno; glede na število prijav si pridržujemo pravico do selekcije! Prijave in dodatne informacije pošljite na elektronski naslov agon@emanat.si do vključno 7. 10. 2011. Koordinacija delavnice: Sabina Potočki.

http://www.emanat.si/ProjectDetail.aspx?ProjectId=180

Mesto žensk