Zavod Emanat, 7. 2. 2011

Emanat v februarju in marcu

V naslednjih dveh mesecih v okviru Zavoda Emanat predstavi Zamrznjene podobe in Sad Sam /almost 6/, Neforma9, plesna delavnica z Antonom Lachkyem, raziskovalni projekt skupine DEJA DONNE 2010/2011.
:
:

Zamrznjene podobe / Foto Nada Žgank
EMANAT GOSTOVANJA IN PONOVITVE

Wanda & Nova deViator: ZAMRZNJENE PODOBE
večmedijski glasbeni performans

17. 2. ob 19.30 - Festival Sarajevska zima, Cinemas Sloga, Sarajevo, BiH

25. 2. ob 22.15 – Festival Gibanica, Mini Teater, Ljubljana

Gibanje, besedila in zamrznjene podobe se razpirajo na primaren način prav na podlagi sodobnega organiziranega hrupa. Glasba, ambivalentno kontekstualizirana skozi video podobo in gib, sega k telesu in njegovi vibraciji, racionalni in afektivni. Zamrznjene podobe se razbijejo z vibracijo besede in gibanjem dejanskega mesenega telesa v vsej svoji upornosti.

Matija Ferlin: SAD SAM /ALMOST  6/

Solo performans

27. 2. ob 18.00 – Festival Gibanica, Kino Šiška, Ljubljana

Sad Sam /almost 6/, tretji iz ciklusa Ferlinove solo predstave Sad SaM v nastajanju, je doživel premiero leta 2009 v Ljubljani. Prva predstava SaD SaM (Now I am) je nastala leta 2004, druga predstava SaD SaM (revised) pa leta 2007.

Skozi raziskavo lepote in groze, ki je prisotna v otroštvu, se Ferlin ukvarja z izločanjem elementov znanega, ter se znotraj linearne strukture znajde pred lastnimi spomini in amnezijo iz zgodnjega otroštva.

DRUGI DOGODKI

10. 2. ob 20.00 - NEFORMA9  - Španski borci
Sodelujejo:  Maja Delak, Maja Smrekar, Luka Prinčič in drugi

Neforma je serija glasbeno-plesnih improvizaci, ki nastaja v produkciji Zavoda Sploh, s pomočjo Ministrstva za kulturo RS, ter partnerjev En-Knap in Španski borci.
 
EMANAT IZOBRAŽEVANJE - AGON PROGRAM

Anton Lachky (Belgija/Slovaška): PLESNA DELAVNICA
Intenzivna 4 dnevna plesna delavnica za izkušene plesalce in gibalce

12. - 15. 3. od 15.30 do 19.30 -Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Delavnica bo razdeljena na plesni trening (class) in plesno delavnico (kreativno delo in kompozicija).  Anton Lachky je član plesne skupine Les SlovaKs collective.

Cena delavnice (16 ur) = 60 EUR

Prijave in informacije na: info@emanat.si

EMANAT – MEDNARODNA SODELOVANJA


Rediscovering Concepts / PRO-DANCE

raziskovalni projekt skupine DEJA DONNE 2010/2011

14. 3. - 7. 6. - Teatro comunale dell'Academia Tuoro / Italy - raziskovalni modul III. in IV. in študij predstave REDISCOVERING CONCEPTS / NOT MADE FOR FLYING

Rediscovering Concept je mednarodni raziskovalni projekt v organizaciji skupine DEJA DONNE. Pri projektu sodeluje skupina plesalcev iz Italije, Nemčije, Češke, Kolumbije in Slovenije.  Slovenska udeleženka projekta je mlada plesalka Tina Runko, ki je v letu 2010 zaključila šolanje na SVŠGL – plesna gimnazija Ljubljana.