STA, 14. 1. 2013

Natečaj za mlade literarne talente

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in revija Mentor sta v okviru Festivala mlade literature Urška 2013 razpisala natečaj za mlade literarne talente. Na natečaju lahko sodelujejo avtorji, stari nad 15 let, ki svojih del, razen v samozaložbi, še niso izdali v knjižni obliki, so sporočili z JSKD. Rok za oddajo del je 23. januar.


Svoje prispevke naj avtorji proze (do 10 strani), poezije (do 15 strani) in dramskih besedil v treh izvodih označenih s šifro pošljejo na naslov Revija Mentor, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom za festival Urška ali po e-pošti na naslov barbara.rigler@jskd.si.

Vse sodelujoče avtorje bodo prireditelji povabili na eno od šestih regijskih srečanj, ki jih bodo gostile območne izpostave JSKD po vsej Sloveniji. Finalni del festivala bo oktobra v Slovenj Gradcu, so dodali v JSKD.

Najboljšemu avtorju bo Mentor natisnil knjižni prvenec, ki bo objavljen v zbirki Prvenke, poleg tega pa bo predstavljen na finalnem delu festivala Urška prihodnje leto. Avtorji bodo kot honorar poleg mentorske pomoči pri nastajanju prvenca dobili tudi 100 izvodov svoje knjige.

Več informacij o razpisu je na voljo na spletni strani revije Mentor.

JSKD, Urška, Mentor