STA, SiGledal, 24. 6. 2024

Napoved gledaliških dogodkov od 24. 6. do 30. 6.

Mateja Koležnik: "Zase vem, da sem se dotaknila umetnine, ko nekaj gledam, poslušam ali berem in izgubim občutek za čas. In umetnost je nekaj, kar se ne načrtuje, pač pa se zgodi. Ustvarjalcu in gledalcu."
:
:

Foto: Pixabay

PONEDELJEK, 24. junija

        LJUBLJANA - Pripovedovalski dogodek z naslovom Zgodbe iz družinskega dnevnika študentk in študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani; ob 18. uri, Mala galerija Banke Slovenije.

SREDA, 26. junija

        MARIBOR - Novinarska konferenca Lutkovnega gledališča Maribor ob koncu lutkovne gledališke sezone, na kateri bodo predstavili sezono 2024/2025; ob 10. uri, Lutkovno gledališče Maribor, avla.
        TRST - Predstavitev programa sezone 2024/2025 Slovenskega stalnega gledališča (ob 10.30 v sejni dvorani Poštne palače na Trgu Vittorio Veneto).

ČETRTEK, 27. junija

        LJUBLJANA - Premiera interaktivnega sprehoda Barbare Kanc Zunaj; ob 18. uri, Festival Dobimo se pred Škucem.
        LJUBLJANA - Odprtje potujoče razstave Gledališče Möderndorfer (do 1. 8.); ob 19. uri, Mestna hiša, zgodovinski atrij.
        LJUBLJANA - Premiera v avtorstvu in izvedbi Alje Branc Hišna preiskava; ob 19. uri, Center kulture Španski borci, Mala dvorana.
        CELJE - Dogodek Glasbeni epilog s koncertom ansambla SLG Celje in gostov, ki ga ob zaključku gledališke sezone 2023/2024 pripravljata Zavod Celeia Celje in Slovensko ljudsko gledališče Celje; ob 19. uri, Glavni trg.
        LJUBLJANA - Ulični festival Ana Desetnica (do 7. 7.).

NEDELJA, 30. junija

        LJUBLJANA - Slovenska premiera predstave Kot so rime z ne v koprodukciji Objekta plesa, Kina Šiška in Nomad Dance Academy Slovenija; ob 20. uri, Kino Šiška, dvorana Katedrala.

Napoved gledaliških dogodkov