STA, SiGledal, 13. 11. 2023

Napoved gledaliških dogodkov od 13. 11. do 19 11.

Gregor Čušin: "Predvsem zadnje leto se veliko sprašujem o smislu svojega poklica. Zvečer stopim na oder in se pretvarjam, da sem nekdo drug. Pred drugimi, za katere vem, da vejo, da nisem to, za kar se pretvarjam. In oni tudi vejo, da jaz vem, da oni vejo, da se pretvarjam. To je neka čudna kolobocija, na katero pristajam jaz kot igralec in nanjo pristajajo ljudje kot gledalci. Kje je smisel takega početja? Vsi vemo, da si lažemo. Zakaj to počnemo?"
:
:

Foto: Pixabay

PONEDELJEK, 13. novembra

        CELJE - Začetek 22. festivala Drugajanje!, ki bo potekal v Ljutomeru, Novi Gorici in na Ptuju (do 17. ter 23. in 24. januarja 2024 v Mariboru).

TOREK, 14. novembra

        LJUBLJANA - Premiera komedije Arzenik in stare čipke Josepha Kesselringa v režiji Nine Ramšak Marković; ob 20. uri, MGL, Mala scena.
        LJUBLJANA - Premiera nove radijske igre Proge, ki jo je režiral Klemen Markovčič; ob 21.05, Prvi program Radia Slovenija.
        LJUBLJANA - Premiera performansa Predtem; ob 20. uri, Galerija ŠKUC.
        JESENICE - Odprtje festivala ljubiteljskih gledališč Čufarjevi dnevi (do 20.); ob 19.30, Gledališče Toneta Čufarja.

ČETRTEK, 16. novembra

        LJUBLJANA - Premiera baletnega večera Bolero koreografov Edwarda Cluga in Renata Zanelle; ob 19.30, SNG Opera in balet Ljubljana.
        NOVA GORICA - Odprtje mednarodnega festivala sodobnih umetniških praks Pixxelpoint (do 30.); ob 20.30, SNG Nova gorica, rotunda.
        BERLIN - Gostovanje predstave Maša za Jugoslavijo v režiji Oliverja Frljića na festivalu Berliner Herbstsalon (Berlinski jesenski salon), ki letos poteka pod geslom LOST - YOU GO SLAVIA. (do 19.).

PETEK, 17. novembra

        LJUBLJANA - Žalna seja Lutkovnega gledališča Ljubljana v spomin na sodelavca, igralca in lutkovnega animatorja Jerneja Slapernika; ob 13. uri, LGL, veliki oder.
        MARIBOR - Premiera predstave Mirande Rose Hall Monolog za živeče v času izumrtja; ob 20. uri, Drama SNG Maribor, mali oder.
        TRST - Premiera uprizoritve V gradu (smrt umetnika) Giorgia Pressburgerja v režiji Alessandra Marinuzzija; ob 20. uri, Slovensko stalno gledališče Trst, Mala dvorana.

SOBOTA, 18. novembra

        LJUBLJANA - Premiera komorne opere Bojane Šaljić Podešva in Ingrid Mačus z naslovom Ko sem še, ki jo je režirala Saška Rakef; ob 19.30, Cankarjev dom, Štihova dvorana.

NEDELJA, 19. novembra

        LJUBLJANA - premiera plesne predstave Agostina D’Alessandra Eno samo telo ni dovolj; ob. 20. uri, Mestni muzej Ljubljana.

Napoved gledaliških dogodkov