Polde Bibič, 20. 9. 2008

Naj bi predsednik komisije kar naprej brzel tja, kamor še poslanci hodijo peš?

Dragi novi zatojevci, hvala za veliko zaupanje, ki ste mi ga izkazali, ko ste me postavili za predsednika volilne komisije za narodov blagor. A tisti, ki od zgoraj ureja nerodnosti na tleh, se s tem ni sprijaznil.
:
:

Najprej mi je podstavil nogo, da sem med tuširanjem s hrbtom telebnil  na straniščno školjko. Če bi vedeli, kako me še vedno boli, ne bi pomislili, da je to kakšno moje duhovičenje. Žal je čista resnica. Od bolečin so se mi  nato zaprla prebavila, tako, da sem en teden molil boga naj mi odpre črevesje, pa ni hotel. Končno so mi sestre dale neko posebno klobaso iz fig in kaj vem česa. Najprej sem nekaj ur ob neznosnih bolečinah brezuspešno posedal na  stranišču. Dokler se končno le ni odprlo. In zdaj  bruhajo iz mene smrdeči Viktorijini slapovi. Kako naj torej pridem? Naj bi predsednik komisije kar naprej brzel tja, kamor še poslanci hodijo peš? Vem, da me razumete. Oni zgoraj pa je najbrž tudi zadovoljen z novim predsenikom. Lepo, da me je prav on zamenjal. Je v redu dedec! Le tega se bojim, da bo kot Ptujčan navijal za Ptuj. Pa naj! Ptujčani si to zaslužijo!

Lep pozdrav! 1/2 De Bibique. 

V nedeljo, 21. septembra 2008, je Novi ZATO. organiziral vzporedne volitve po komediji Ivana Cankarja ZA NARODOV BLAGOR.


Komedija se je dogajala v Mestnem kinu Ptuj.

Uvod s predstavitvijo in tehtanjem kandidatov se je pričel pol ure po odprtju volišč, ob 7.30.

Najvzornejši državljani-volivci so bili postreženi z jutranjo kavico nove blagovne znamke »tajfun«.

Prvo dejanje se je godilo po deseti sveti maši, ob 11.15 uri.

Drugo dejanje je bilo na vrsti po kosilu, ob 13. uri.

Tretje dejanje smo lahko spremljali ob 16. uri.

Zadnje, četrto dejanje, z razglasitvijo zmagovalca ob 18.55, je bilo na sporedu ob 18. uri.

Vstopnina: Vstopnine ni bilo. S seboj je vsak gledalec prinesel koruzno zrno, s katerim je ob koncu spopada oddali svoj glas.

Na vzporednih parlamentarnih volitvah Novega ZATO. po komediji Ivana Cankarja Za Narodov blagor, 21. septembra 2008 na Ptuju, je bilo oddanih 280 koruznih zrn, od tega 0 neveljavnih. Največ koruznih zrn je prejel kandidat zadržane levice dr. Gr … in sicer 150 zrn, kandidat razdružene desnice, dr. Gr…. pa je prejel 130 koruznih zrn. Glasovanja se je udeležilo 280 volivcev in volilk.

Prireditev je bila posvečena poleti 2008 umrlemu režiserju Franu Žižku, ki je v letih 1938 – 1940 na Ptuju vodil avantgardni teater. 

VIDEO:

 

FOTOGRAFIJE

pdf  Volilni plakat (149 KB)
pdf  Gledališki list (248 KB)

Novi ZATO., 21. 8. 2008
Še ne veste, koga voliti?
Mateja Pezdirc Bartol, 29. 8. 2008
Nekaj dejstev o Cankarjevi komediji Za narodov blagor
Samo M. Strelec, 5. 9. 2008
Žižkova Bitka
Samo M. Strelec, 12. 9. 2008
Prisrčno vabljeni na sproščen klepet
Jaša Jamnik, Peter Srpčič, Samo M. Strelec, 16. 9. 2008
VABIMO VAS, da se nam pridružite!