PGK, 28. 9. 2010

Nagrada Muci Copatarici

Na 21. Pikinem festivalu v Velenju je predstava Muca Copatarica Ele Peroci v priredbi Dese Muck, režiji Katje Pegan in izvedbi Prešernovega gledališča Kranj prejela nagrado Zlata Pika za najboljšo predstavo v konkurenci predstav na velikem Pikinem odru.

Muca Copatarica / foto Damjan Švarc

Gledališko uprizoritev priljubljene pravljice o nenavadni muci smo v Prešernovem gledališču Kranj premierno uprizorili februarja 2007 v sklopu praznovanja petdesete obletnice prve knjižne izdaje. Dramatizacijo in songe je podpisala Desa Muck, ki v predstavi tudi nastopa v vlogi Muce, dramaturgija je delo Marinke Poštrak, scenografijo je oblikoval Damijan Cavazza, kostumografijo Ana Matijević, glasbo je napisal Mirko Vuksanović, lektorica predstave je bila Barbara Rogelj. V vlogah otrok so nastopili Vesna Pernarčič Žunić, Igor Štamulak, Branko Jordan, Matjaž Višnar, Darja Reichman in Pavel Rakovec.

Nagrada Zlata Pika je že druga nagrada, ki jo je Prešernovo gledališče prejelo za to uprizoritev; na lanskem festivalu Zlata paličica v Ljubljani so igralci Vesna Pernarčič Žunić, Igor Štamulak, Branko Jordan, Matjaž Višnar in Darja Reichman prejeli nagrado za poseben umetniški dosežek za skupinsko igralsko kreacijo v predstavi.

Povezave:

- Fotogalerija na SiGledal

PGK, Zlata pika

Povezani dogodki