STA, 2. 9. 2013

Na Vrhniki začetek gledališkega festivala Cankarjada

Na dvorišču vrhniškega kluba Zakon se bo drevi z uprizoritvijo drame Zaprta vrata v režiji Sare Lucu in izvedbi Šentjakobskega gledališča pričel gledališki festival Cankarjada 2013. Letošnja, že 18. izvedba festivala bo do 8. septembra poleg predstav različnih gledaliških žanrov ponudila tudi nekaj glasbenih dogodkov.
:
:

Zaprta vrata / foto: Arhiv Šentjakobsko gledališče

Gledališke produkcije in drugi dogodki v sklopu festivala, ki ga organizira Klub vrhniških študentov, bodo potekali v klubu Zakon in na dvorišču, v vrhniškem Cankarjevem domu ter v Borovnici.

Festival bo danes ob 20. uri uvedla predstava francoskega dramatika Jean-Paula Sartra Zaprta vrata v izvedbi Šentjakobskega gledališča, ki ji bo sledilo odprtje fotografske razstave Sonje Ravbar z naslovom Odsev po odsevih ter koncert jazz kvarteta Drašler, Drašler, Rus & Turk.

V torek bo festival postregel z otroško predstavo avtorja Tomaža Lapajneta Jaka in sraka v režiji Vide Bren Cerkvenik in pripovedovalskim varietejem, v prihodnjih dneh pa bo na programu med drugim še romantična humoreska Ugriz avtorice Tine Janežič, koncert tričlanskega elektro-punk banda Ludovik Material z glasbenikom N'Tokom in komični večer s stand-up komiki Žanom Papičem, Sašom Staretom, Nejcem Šmitom in Gašperjem Bergantom.

Letošnja izdaja festivala se bo sklenila v nedeljo v borovniškem MKD Arterija s komičnim dogodkom Improliga, na katerem bodo obiskovalce nasmejali komiki Erik Novak, Nejc Šmit in Sašo Stare.

V primeru dežja bodo prireditve na prostem prestavili v klub Zakon.

Cankarjada