STA, 21. 6. 2020

Na Velenjskem gradu četrti kamišibaj festival

Na Velenjskem gradu bo danes potekal četrti kamišibaj festival. V grajskem atriju bodo ob 10. uri pripravili pripovedovanje kratkih zgodb ob slikah, ki bo primerno za otroke in mladino, ob 12. uri pa bodo na vrsti predstave za odrasle. Občinstvu se bodo predstavili domači, velenjski kamišibaj ustvarjalci in gostje iz vse Slovenije.
:
:

Foto: Wikimedia Commons

V okviru Poletne muzejske noči so v soboto na Velenjskem gradu nastopili mladi violončelisti, so sporočili iz Muzeja Velenje. Ob zaključku šolskega leta pa bodo pripravili tudi koncerte z nastopi mladih glasbenikov, učencev in dijakov Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Društvo Kamišibaj Slovenije je prostovoljno, samostojno, nevladno, nepolitično in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki delujejo na področju umetnosti, vzgoje in terapije. Pri svojem delu uporabljajo japonsko tehniko pripovedovanja ob slikah. Društvo povezuje in združuje predvsem državljane Slovenije, ki se želijo aktivno udejstvovati na področju uporabe te japonske tehnike pripovedovanja ter jo uporabljati in promovirati doma in v tujini.

Namen društva je razvijanje kamišibaja, japonske papirnate drame - pripovedovanja ob slikah na malem odru kot specifične umetnostne forme. Društvo spodbuja tudi avtorski kamišibaj, ki je v vseh elementih avtorsko delo pripovedovalca oz. njegove ekipe.