STA, 22. 8. 2023

Na Broadway prihodnjo pomlad prihaja muzikal The Outsiders

Na broadwayske deske prihodnjo pomlad prihaja muzikal The Outsiders, glasbena različica filmske uspešnice Francisa Forda Coppole iz leta 1983, ki je nastala po istoimenskem mladinskem romanu S. E. Hinton iz leta 1967. Kot glavna producentka broadwayske uprizoritve, ki bo premiero doživela 11. aprila 2024, se podpisuje Angelina Jolie.
:
:

Foto: Pixabay

Pod priredbo se podpisuje Adam Rapp skupaj z Justinom Levinom, slednji je s tandemom Jamestown Revival (Jonathan Clay in Zach Chance) tudi avtor besedila in glasbe. Muzikal bo režirala Danya Taymor, piše filmski portal Deadline.

Glasbeno predstavo bodo v gledališču Bernard B. Jacobs začeli predvajati 16. marca 2024, uradna premiera pa bo 11. aprila 2024, so v ponedeljek sporočili producenti. Igralske zasedbe muzikala, za katerega bodo vstopnice na voljo od 1. novembra, zaenkrat še niso želeli razkriti.

Muzikal, ki sloni na Coppolovem filmu, v katerem so med drugim nastopili Matt Dillon, Tom Cruise in Patrick Swayze, in knjigi The Outsiders, je postavljen v kraj Tulsa v Oklahomi leta 1967. Prinaša zgodbo o življenju najstnikov Ponyboyja Curtisa in Johnnyja Cada in o njuni izbrani "družini outsiderjev", še piše Deadline.

Broadway, ZDA, The Outsiders