STA, 5. 5. 2024

Muzikal Veronika Deseniška se vrača na celjski Stari grad

Muzikal Veronika Deseniška se po štirih letih premora 28. junija vrača na oder celjskega Starega gradu. Muzikal z eno najlepših ljubezenskih zgodb si je po premieri leta 2016 ogledalo že več kot 20.000 obiskovalcev. V štirih uprizoritvah bo v naslovni vlogi ponovno nastopila Eva Černe Avbelj, so sporočili iz Zavoda Celeia Celje.
:
:

Foto: Pixabay

Ob Evi Černe Avbelj bodo nastopili še Klemen Bunderla, Tjaša Hrovat Steklasa, Željka Predojević Korošec, Srđan Milovanović in Marjan Bunič. Ekipi pa se bo letos prvič pridružil tudi uspešni tenorist Gregor Ravnik.

Na Starem gradu Celje bodo letos štiri uprizoritve muzikala Veronika Deseniška, in sicer zadnji konec tedna v juniju ter še teden dni pozneje oziroma 4. in 5. julija.

Veronika Deseniška je po oceni Zavoda Celeia Celje verjetno najodmevnejši celjski umetniški projekt tega tisočletja. V štirih sezonah si ga je v Celju in na gostovanjih drugod ogledalo več kot 25.000 gledalcev, glasbo iz muzikala izvajajo orkestri, pevski zbori in ansambli po vsej državi, razprodana sta dva ponatisa zgoščenk, produkcija pa je bila opažena tudi v številnih tujih medijih, so našteli.

"V Zavodu Celeia Celje smo se odločili, da, skupaj z ustvarjalci, ponovno oživimo muzikal, ki z originalno produkcijo pripoveduje ne le premalo znano ljubezensko zgodbo, ampak odseva tudi veličino Celja kot mesta tako v preteklosti kot v sedanjosti. Verjamemo, da je Celjski grad najboljši možen prostor za pripovedovanje te zgodbe," je razloge za vnovično oživitev muzikala pojasnila direktorica Zavoda Celeia Celje Maja Voglar.

Predstavo, ki pripoveduje slavno legendo o dinastiji mogočnih celjskih grofov, zgodbo o nesrečni ljubezni Friderika II. in Veroniki iz Desenic, odlikuje glasba prodornega skladatelja mlajše generacije Leona Firšta, scenarij mojstra slovenskega muzikala Janeza Usenika ter 3D video mapping projekcije in zvezdniška zasedba 60 glasbenikov, igralcev in plesalcev.

Zavod Celeia Celje, Veronika Deseniška