Slogi, 15. 4. 2023

Mlado gledališče 2.0

V okviru osrednjega slovenskega gledališkega festivala Borštnikovo srečanje bo med 22. in 24. majem 2023 v Mariboru potekalo že šesto strokovno usposabljanje Mlado gledališče.
:
:

Foto: Arhiv FBS

Mlado gledališče 2.0 vključuje mlade in hkrati nagovarja njihove odrasle – strokovne delavce v vzgoji, izobraževanju in kulturi, ustvarjalce in umetniške/programske vodje pa tudi druge odgovorne odločevalce.

Programsko osnovo tvori šest kakovostnih umetniških dogodkov raznolikih uprizoritvenih praks s spremljevalnimi vsebinami, tudi z namenom strokovnega pregleda in premisleka o dialoško najučinkovitejših uprizoritvenih sredstvih, zasnovanih z mislijo na razvoj oblik, metod in tehnik (1) vključevanja mladih za razvoj identitete, sebstva in moralne samopodobe, (2) gledališkega opismenjevanja ter (3) trajne gradnje gledaliških občinstev. 

Predstavljen bo tudi spletni priročnik s primeri dobrih praks, ki lahko služi kot izhodišče, navdih in podpora pri snovanju dejavnosti razvoja mladih občinstev tako na vsebinski kot organizacijski in komunikacijski ravni.

Obisk festivalskih dogodkov Mladega gledališča je za prijavljene udeležence brezplačen, festival zagotavlja popust pri hotelskih namestitvah, po zaključku pa udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi na usposabljanju v obsegu 16 ur.

Celoten program dogodka je na voljo na spletni povezavi: https://www.borstnikovo.si/mlado-gledalisce/

Rok za prijavo je 20. april 2023, prijavite pa se lahko preko prijavnega obrazca.

Več informacij o sodelovanju in vključevanju otrok in mladih ter informacije o usposabljanju: info@borstnikovo.si.

Mlado gledališče 2.0, SLOGI, FBS

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Povezani dogodki