Mini teater, 9. 5. 2011

Mini teater v mesecu maju na gledaliških in lutkovnih festivalih

Mini teater ima v mesecu maju pestro mednarodno dejavnost, obiskuje festivale na Hrvaškem, v Srbiji, Armeniji in na Češkem.

Na vrtu sebičnega velikana / foto arhiv Mini Teater

Pretekli teden je s predstavo Janko in Metka režiserja Roberta Waltla (koprodukcija SNG Drama Maribor) najprej nastopil na mednarodnem festivalu otroških gledališč Zvezdarište v Beogradu (Sanja Jurca Avci je prejela nagrado za najboljšo scenografijo na festivalu), nato pa še na Naj, naj festivalu v Zagrebu.

Naslednji teden (11.5.) bo Mini teater s predstavo Na vrtu sebičnega velikana režiserja Attile Antala nastopil v beograjskem gledališču »Malo pozorište Duško Radović«, med 22. in 27. Majem na armenskem mednarodnem lutkovnem festivalu Pravljični dan Dsegh v Erevanu in med 30. majem in 6. junijem na svetovnem lutkovnem festivalu v Pragi.

V soboto, 7. maja bo Mini teater s predstavo Kiklop režiserja Ivice Buljana  (koprodukcija Scena Gorica in teatar ITD) nastopil na mednarodnem gledališkem festivalu Male scene na Reki na Hrvaškem, pretekli teden pa se je s predpremierno uprizoritvijo predstave Joseph Ivice Buljana predstavil tudi na mednarodnem festivalu Queer v Zagrebu.
Ta vikend pa bo v zagrebškem gledališču ITD (8.5.) na sporedu tudi Mini teatrova predstava Ma & Al Ivice Buljana z Markom Mandićem in Senko Bulić.

Poleg predstav pa je Mini teater na festivalih prisoten tudi z lutkovnimi in dramskimi delavnicami v okviru EU Projekta Lutkovna nomadska akademija 2 (Puppet Nomad Academy 2), ki jih vodi Robert Waltl (Hrvaška, Srbija, Armenija).

Zagreb, Reka, Beograd, Mini teater, Praga, Erevan, Malo pozorište Duško Radović, Male scene, Zvezdarište, Queer

Mini teater, 26. 2. 2011
Evripidov Kiklop z Let 3
Mini teater, STA, 26. 9. 2014
Vračanje Pascala Ramberta