Mini teater v mesecu maju na gledaliških in lutkovnih festivalih

Avtor: Mini teater

Mini teater ima v mesecu maju pestro mednarodno dejavnost, obiskuje festivale na Hrvaškem, v Srbiji, Armeniji in na Češkem.


Na vrtu sebičnega velikana / foto arhiv Mini Teater

Pretekli teden je s predstavo Janko in Metka režiserja Roberta Waltla (koprodukcija SNG Drama Maribor) najprej nastopil na mednarodnem festivalu otroških gledališč Zvezdarište v Beogradu (Sanja Jurca Avci je prejela nagrado za najboljšo scenografijo na festivalu), nato pa še na Naj, naj festivalu v Zagrebu.

Naslednji teden (11.5.) bo Mini teater s predstavo Na vrtu sebičnega velikana režiserja Attile Antala nastopil v beograjskem gledališču »Malo pozorište Duško Radović«, med 22. in 27. Majem na armenskem mednarodnem lutkovnem festivalu Pravljični dan Dsegh v Erevanu in med 30. majem in 6. junijem na svetovnem lutkovnem festivalu v Pragi.

V soboto, 7. maja bo Mini teater s predstavo Kiklop režiserja Ivice Buljana  (koprodukcija Scena Gorica in teatar ITD) nastopil na mednarodnem gledališkem festivalu Male scene na Reki na Hrvaškem, pretekli teden pa se je s predpremierno uprizoritvijo predstave Joseph Ivice Buljana predstavil tudi na mednarodnem festivalu Queer v Zagrebu.
Ta vikend pa bo v zagrebškem gledališču ITD (8.5.) na sporedu tudi Mini teatrova predstava Ma & Al Ivice Buljana z Markom Mandićem in Senko Bulić.

Poleg predstav pa je Mini teater na festivalih prisoten tudi z lutkovnimi in dramskimi delavnicami v okviru EU Projekta Lutkovna nomadska akademija 2 (Puppet Nomad Academy 2), ki jih vodi Robert Waltl (Hrvaška, Srbija, Armenija).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mini-teater-v-mesecu-maju-na-gledali%C5%A1kih-in-lutkovnih-festivalih