Mini teater, 31. 3. 2011

Mini teater s Persono na gostovanju v Madžarskem narodnem gledališču v Budimpešti

Persona Ingmarja Bergmana v režiji Janeza Pipana in produkciji Mini teatra gostuje na prestižnem spomladanskem glasbenem in gledališkem festivalu v Budimpešti.
:
:

foto Miha Fras

Budapeštanski spomladanski festival je eden od največjih v Evropi in ima na programu orkestrske koncerte, komorne glasbene izvedbe, opere, mjuzikle, operete, folklorno glasbo in ples, najbolj znana pa je sekcija Mednarodni gledališki festival. Na njega so letos povabljene tri predstave in Shakespeareov Macbeth” svetovno znane skupine Cheek by Jowl iz Londona. Declan Donnellan je največji živeči mojster britanskega gledališča. Schauspielhaus iz Graza gostuje z “LiliomomFerena Molnarjaki, kiga je režiral slavni Viktor Bodo.

Mini teater bo 1. in 2. aprila v Madžarskem narodnem gledališču v Budimpešti izvedel predstavo Persona v režiji Janeza Pipana. Predstava je naletela na izjemen odziv slovenskega občinstva in kritike. Za vlogu sestre Alme je Janja Majzelj prejela Borštnikovo nagrado ter potem še  Prešernovo nagrado. Vloga Gospe Vogler Polone Juh pa je bila v slovenskih medijih označena kot vrunska kreacija v slovenskem gledališču v letu 2010. V Personi nastopajo igralci Janja Majzelj, Pia Zemljič, Jožica Avbelj, Brane Završan in Anže Kreč.

Več o festivalu najdete na: www.festivalcity.hu

Gre za svetovno znani festival in gostovanje Mini teatra na najpomembnejšem madžarskem festivalu sploh. Gostovanje je omogočilo Ministrstvo za kulturo republike Slovenije.

Budimpešta, Mini teater, Madžarsko narodno gledališče, Madžarska

Mini teater, 9. 6. 2011
Premiera predstave Joseph v Mini teatru
STA, Mini teater, 11. 6. 2015
Mini teater v novo sezono z osmimi predstavami
Drama SNG Maribor in Mini teater, 12. 3. 2010
Pravljica o carju Saltanu