Mini teater, 15. 5. 2013

Mini teater maja na 5 mednarodnih festivalov in gostovanj

Mini teater se v mesecu maju odpravlja na Madžarsko, v Bolgarijo, Srbijo ter Bosno in Hercegovino s Sneguljčico, Stol(čk)i, Tristanom in Izoldo ter Zvezdico Zaspanko.

Tristan in Izolda / foto: Miha Fras

Najprej se bodo na 15. Mednarodnem lutkarskem festivalu Zlata iskra v Kragujevcu in v okviru EU projekta PNA 3 v Gledališču lutk v Mostarju predstavili z večkrat mednarodno nagrajeno predstavo Sneguljčico – že to sredo in petek. Sledi postdramsko gostovanje na festivalu v Bolgariji z novo avtorsko predstavo Nika Goršiča Stol(čk)i po E. Ionescu, prav tako ta petek. Že naslednji teden pa sledi tudi gostovanje v Budimpešti s postdramskima Tristanom in Izoldo. Majska gostovanja zaključujejo z nastopom na  20. Mednarodniem festival otroškega gledališča Subotica v Srbiji, kjer bo Mini teater del tekmovalnega programa z noviteto letošnje sezone, nepozabno Ježkovo Zvezdico Zaspanko!

A ne le Mini teatrova Zaspanka, na pot iz Ljubljane v Subotico se še pred gostovanjem Ježkove pravljice odpravlja tudi razstava Svetovi in junaki, ki se tja seli iz Narodnega muzeja Slovenije. V središče jubilejnega 20. mednarodnega festivala otroškega gledališča Subotica bo tokrat namreč postavljeno srbsko lutkarstvo in gledališko ustvarjanje za otroke, ki bo predstavljeno skozi razstavo lutk, kostumov, scenografskih delavnic in gledaliških fotografij, razstavo Svetovi in junaki, ki jo je v Ljubljani v sodelovanju s v sodelovanju s partnerji iz Subotice in Novega Sada pripravil Mini teater v okviru mednarodnega evropskega projekta Puppet Nomad Academy 3.

 

Bosna in Hercegovina, Mini teater, Srbija, Bolgarija, Madžarska

Povezani dogodki