Mini teater, 22. 5. 2012

Mini teater do konca maja čaka kar 5 gostovanj na priznanih mednarodnih festivalih

Z uprizarjanjem kakovostne umetniške produkcije Mini teater v tujih gledaliških centrih in na mednarodnih gledaliških festivalih ime Ljubljane in Slovenije pomembno ponaša tudi v mednarodni prostor.
:
:

foto Miha Fras

Velika Borštnikova nagrajenka 2011, Bartleby, pisar na priznanem festivalu Sterijino pozorje v Novem Sadu
Največji in najpomembnejši stalni festival drame in gledališča z jasno definiranimi cilji, festival Sterijino pozorje v Novem Sadu, letos že 57. leto zapored gledališko umetnost in dramsko književnost dviguje na še višjo raven, z eno svojih najboljših predstav in veliko Borštnikovo nagrajenko 2011 pa v Novem Sadu sodeluje tudi Mini teater. Predstava Bartleby, pisar bo občinstvu predstavljena v mednarodni sekciji Krogi, naslednji dan pa bo v organizaciji Mini teatra potekala tudi okrogla miza z režiserjem in igralci v Srbskem narodnem gledališču.

Palčica, prva virtualna predstava na svetu na gostovanju na Madžarskem in v Srbiji
V sodelovanju z mednarodnim festivalom otroških gledališč Otvoreni univerzitet Subotica bo predstava Mini teatra, Palčica, gostovala tudi v Lutkovnem gledališču Kövér Béla v Szegedu na Madžarskem v sklopu Subotiško-Szegedskega festivala.

Prav tako pa bo gostovala na vodilnem mednarodnem festivalu otroških gledališč Otvoreni univerzitet Subotica v Balkanski regiji. Gre za enega najbolj priznanih festivalov tako v Evropi kot v svetovnem merilu, za svoj izjemen doprinos otroškemu gledališču in kulturi pa je leta 2005 prejel tudi Vukovo nagrado, največjo nagrado na kulturnem področju v Srbiji, s premišljeno dodelanim programom in visokimi zahtevami pa je sodelovanje na festivalu omogočeno res le najboljšim.

Sneguljčica v duhoviti preobleki Mareka Bečke na gostovanju v Srbiji in Estoniji
Predstava Sneguljčica bo gostovala na mednarodnem festivalu otroških gledališč Otvoreni univerzitet Subotica v Srbiji, kasneje pa še na festivalu TREFF v Tallinu v Estonskem državnem lutkovnem gledališču.

Interdisciplinarni festival TREFF v Tallinu, ki promovira vse umetniške oblike uprizoritvene umetnosti vključuje tako dramo in lutkovne predstave kot tudi plesne nastope in glasbene koncerte, kar k sodelovanju pritegne izredno zanimive izvajalce in vedno raznoliko občinstvo. Glavni cilj festivala TREFF je s predstavami na prostem gledališče ponesti tudi tja, kjer se gledališke predstave sicer ne bi uprizarjale, s svojo izjemno predstavo Sneguljčica pa bo doseganje cilja omogočil tudi Mini teater.

Novi Sad, Mini teater, Madžarska, Srbija, Estonija