STA, 21. 10. 2014

Mestno gledališče Ptuj z Malim priročnikom biznisa

V Mestnem gledališču Ptuj bodo čez teden dni premierno uprizorili celovečerno monokomedijo Mali priročnik biznisa. Dramatik Rok Vilčnik, režiser Matjaž Latin in igralec Nenad Nešo Tokalić bodo po besedah direktorja gledališča Petra Srpčiča z veliko mero humorja in ironije predstavili poslovni svet, njegove skrivnosti in stranpoti.
:
:

Foto: Arhiv MGP

Zgodba govori o kontroverznem slovenskem menedžerju Gojku Pšunderlu, ki ima za seboj daleč največ stečajnih postopkov in slabih kreditov. Ovadbe za njegovo nezakonito poslovanje kar dežujejo, pa vendar je še vedno eden najbogatejših Slovencev, odgovoren za nekaj največjih prevzemov podjetij na tem zemljepisnem območju.

"Najuspešnejši slovenski lobist in intimen prijatelj politikov vseh barv, veliki ljubitelj provizij in podvezic ter že od malega strasten zbiralec serviet, nam bo v uro in pol dolgem predavanju razkril svoje skrivnosti: kako brez trohice denarja postati lastnik veleuspešnega podjetja, kako najeti kredit brez pokritja in diplomirati brez znanja, kako si izplačati nagrade, dividende in druge bonuse, čeprav si nelikviden, kako izločiti konkurenco na natečaju, trgu in podvezicah, kje odpreti navidezno podjetje in neizsledljivi bančni račun, kako pravilno uporabiti servieto, še posebej pa kako iz pizdeka postati tajkun," so zapisali v Mestnem gledališču Ptuj.

Monokomedijo s pomenljivim podnaslovom Od pizdeka do tajkuna napovedujejo kot celovečerno predstavo za enega vrhunskega strokovnjaka v igri, v kateri se prepletajo elementi žlahtne gledališke komedije, stand up komedije in programa za šov.

Povezani dogodki