LGL, 27. 6. 2018

Mednarodna gostovanja Lutkovnega gledališča Ljubljana

Lutkovno gledališče Ljubljana sezono zaključuje z dvema mednarodnima gostovanjema.
:
:

Misterij sove / Foto: Jaka Varmuž

Prav v teh dneh poteka v Magdeburgu v Nemčiji lutkovni festival Blickwechsel 2018, ki se ga udeležuje 27 gledaliških skupin in posameznih ustvarjalcev iz 11 držav, kar 15 nemških uprizoritev pa bo na festivalu uprizorjenih premierno. Gre za enega od treh napomembnejših nemških lutkovnih festivalov, ki poteka od leta 1963, od leta 1991 naprej pa ima mednarodno udeležbo.

Lutkovno gledališče Ljubljana je na festivalu nastopilo včeraj z dvema ponovitvama francosko-slovenske koprodukcije Misterij sove, ki je v režiji francoskega režiserja Renauda Herbina premiero doživela septembra lani na Svetovnem festivalu lutkovnih gledališč v Charleville-Mézièresu v Franciji. Nemško občinstvo je predstavo sprejelo z ovacijami, ustvarjalci pa so že dobili povabilo na novo gostovanje v Luxemburg. Predstava Misterij sove je uvrščena tudi na program mednarodnega lutkovnega festivala Synergura 2018, ki bo septembra v Erfurtu v Nemčiji.

S predstavo Nekje drugje bo Lutkovno gledališče Ljubljana v nedeljo, 1. julija 2018, ob 21.30, v Atriju Kneževe palače, odprlo nov mednarodni lutkovni festival Mediteraneo, ki bo v organizaciji Kazališta lutaka Zadar potekal od 1. do 4. julija. Pod sloganom Lutkovne miniature za odrasle se bodo na festivalu zvrstile predstave iz Slovenije, Izraela, Francije in Španije, odigrane pa bodo na različnih aktraktivnih lokacijah po Zadru.

Zadar, Mediteraneo, Magdeburg, Blickwechsel, LGL, Hrvaška, Nemčija

Povezani dogodki

LGL, 22. 10. 2010
1500-ta Sapramiška
LGL, 8. 9. 2011
Lailin dnevnik