Maska, 22. 9. 2014

Maska išče prostovoljce za nastop v vrhunskem umetniškem dogodku

Vabimo vas, da se kot prostovoljka/prostovoljec pridružite izjemni umetniški posadki z Markom Letonjo, Nano Forte, Slovenskim komornim zborom, izvrstnim opernim solistom ter umetniškim kolektivom Was Ist Maribor? na čelu pri eni najbolj pričakovanih premier letošnjega leta, Igri o Antikristu. Oratorij po mariborski nadškofiji, ki bo 24. oktobra v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.
:
:

Foto: Arhiv Maska

Zgodba mariborske nadškofije je največja dolžniška zgodba v času države Slovenije in kronološko pomeni začetek razkroja socialne države. Celotna država vse od tedaj plačuje dolgove. Ali vemo koliko? Vemo komu? V čigavem imenu? Ko padejo kulise številk, za njimi stojijo resnični obrazi – žrtev ali rabljev. Glavni akterji finančne tragedije odločijo, da mariborska nadškofija vstopi v »kazino kapitalizem«. Izvedenci za dušo in moralo postanejo poroki za varnost finančne investicije. Če cerkev jemlje posvetnemu svetu denar, ali ji lahko posvetni svet ukrade primat nad človekovo dušo?
 
Za predstavo potrebujejo večje število prostovoljcev, ki bodo nastopili kot naključni mimoidoči na mariborskem Slomškovem trgu, scenskem prizorišču tega glasbeno-gledališkega spektakla. Za nastop niso potrebne predhodne odrske izkušnje, veseli pa bodo dobre volje, radovednosti in naklonjenosti angažiranemu gledališču.

Za nastop bo potrebna predhodna vaja, ki bo dan pred premiero, to je 23. oktobra 2014, popoldne (glede ure boste še obveščeni).

Prosimo vas, da sodelovanje potrdite na: info@maska.si in sporočite svoje kontakte.

Maska