STA, 14. 2. 2011

Malo dvorano SNG Nova Gorica bodo odprli 17. marca

Dolgo pričakovana in načrtovana gradnja male dvorane SNG Nova Gorica je zaključena. Na malem odru igralci že vadijo za prvo premiero v mali dvorani, ki bo 17. marca, slovesno odprtje male dvorane pa bo 18. marca.


Kot je povedal direktor SNG Nova Gorica Jožko Čuk, so za mali dvorano tudi že pridobili uporabno dovoljenje. "Resnično sem vesel, da je gradnja tehnično in tudi finančno uspešno zaključena," je dejal.

Investicija v malo dvorano je veljala 2,8 milijona evrov. Gradnjo je v celoti financiralo ministrstvo za kulturo. Čuk je še povedal, da je bila investicija izvedena v okviru finančnih okvirov in v pogodbenem roku.

Mala dvorana s 120 sedeži je že v uporabi, saj jo v SNG Nova Gorica uporabljajo za vaje. "Morali pa smo prilagoditi program predstav glede na vsa dogajanja v gledališču ob sami gradnji, tako da bomo imeli samo otvoritveno premiero 17. marca," je še povedal direktor novogoriškega gledališča.

Čuk meni, da je mala dvorana z modernim, fiksnim odrom, velika pridobitev za gledališče. "Dobili smo tisto, kar je gledališču manjkalo vse od takrat, ko smo se preselili na to lokacijo," je dejal.

Gradnja male dvorane, ki so jo načrtovali že kmalu po odprtju novogoriške gledališke hiše, je trajala skoraj leto in pol, kljub gradbišču pa so na velikem odru izvedli vse predvidene predstave. Glede na to, da je cilj gledališkega vodstva, da so vse kapacitete kar najbolje zasedene, bodo tudi malo dvorano tržili za različne prireditve.