STA, 24. 6. 2011

Križanke včeraj zvečer s Pasion de Buena Vista v kubanskih ritmih

V ljubljanskih Križankah je včeraj zvečer kubanska skupina Pasion de Buena Vista poskrbela za eksotični glasbeno-plesni šov. Zasedba se je po nastopih v 25 državah ponovno vrnila v Slovenijo. Koncert je z začetkom ob 21. uri ponudil vroče ritme, eksotično lepoto in sanjske melodije v izvedbi kubanskih glasbenikov in plesalcev.
:
:

 

V predstavi, ki je bila prava paša za oči, so sodelovali najbolj avtentični in obetavni glasbeniki in plesalci iz Kube. Naslednica nepozabne Omare Portuondo pevka Mariela Stiven, legendarni 77-letni Pachin Innocente in mladi talent latinsko-ameriške scene Dariel Lopez so z drugimi glasbeniki in plesalci obiskovalce popeljali v nove dimenzije glasbe in plesa. V predstavi je sodelovalo kar 21 glasbenikov in plesalcev v 120 različnih kostumih.

Skupina, ki se lahko pohvali s 150 predstavami po vsem svetu, je tudi tokrat izvedla največji latinsko-ameriški hit "La vida es un Carnaval". Pesem je nekoč pela svetovno znana pokojna pevka Celia Cruz, včeraj pa jo je zapel Dariel Lopez. Pogumnejši so lahko tudi zaplesali ob svetovnih ritmih, kot so salsa, son, rumba, mamba in cha-cha-cha.

Pasion de Buena Vista sta ustanovila velikana glasbene industrije Maida Castaneda in Antonio Castro, ki sta prej sodelovala s kubanskimi legendami skupine Buena Vista Social Club.