STA, 3. 9. 2014

Koprsko gledališče v novo sezono s širokim spektrom različnih žanrov

Gledališče Koper vstopa v svojo 14. sezono, v kateri se bo zvrstilo več premier in koprodukcij ter gostovanj. Vsebinsko bo ponudilo širok spekter različnih žanrov, predvsem pa dobre in komunikativne predstave, v katerih bo nastopila vrsta odličnih igralcev, napoveduje direktorica gledališča Katja Pegan.

Katja Pegan / Foto: Radovan Čok

V sklopu večernih abonmajev za odrasle si bo mogoče ogledati sedem predstav, od tega bodo štiri produkcije koprskega gledališča, je na današnji novinarski konferenci povedala Pegan.

V lastni produkciji bodo uprizorili komorno besedilo za dva igralca Dva avtorja Jima Cartwrighta v režiji Luke Martina Škofa, predstavo Švejk avtorja Colina Teevana po romanu Dobri vojak Švejk Jaroslava Haška in v režiji Jake Ivanca, ki je sicer koprodukcija z Mestnim gledališčem ljubljanskim, predstavo Kontra demokraciji Esteveja Solerja v režiji Nenni Delmestre in predstavo Pašjon Iztoka Mlakarja.

Tudi v okviru dijaškega abonmaja bodo izvedli lastno produkcijo, mladinsko komedijo Gledališka vaja. V sklopu dveh otroških abonmajev se bo sicer zvrstilo sedem oz. pet predstav, začeli bodo že 13. septembra s plesno predstavo Huda mravljica avtorja Iztoka Kovača, koprodukcijo z Zavodom EN-KNAP.

Na področju koprodukcij v Kopru sledijo trendom zadnjih let, saj jih imajo med predstavami za odrasle kar dve, prav tako nadaljujejo tudi z gostovanji sosednjih gledališč iz Trsta in Nove Gorice, je navedla Pegan.

Kot je dodala, bodo letos abonenti videli širok spekter različnih žanrov, predvsem pa dobre in komunikativne predstave, ki jih občinstvo rado gleda, ter vrsto izvrstnih slovenskih igralcev, od Borisa Cavazze in Milene Zupančič do Radka Poliča, Bineta Matoha, Tadeja Toša, Klemna Slakonje in Sebastjana Cavazze.

Vpis abonmajev za sezono 2014/15 bo potekal med 8. in 12. septembrom za stare ter med 15. in 19. septembrom za nove abonente.

Povezava: