STA, 7. 8. 2020

Konec tedna Koper v znamenju ulične umetnosti

S predstavo predstavo Kako je nastal svet? v izvedbi Kulturno-umetniškega društva Ljud se bo drevi v Taverni začel festival uličnih umetnikov Frivolus. Festival bo v peti izdaji potekal vse do nedelje, ko bodo gostili skupino, ki ustvarja na področju cirkusa, Čupakabr z dvema predstavama - Kufrband in Lučka v temni deželi.

Foto: Wikimedia Commons

Celoten program festivala, ki poteka pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom, je brezplačen, so zapisali organizatorji. Kot so dodali, bodo predstave letos, zaradi upoštevanja priporočil za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom, potekale izključno v Taverni, zato je število mest omejeno.

Nocojšnji predstavi bo v soboto ob 21. uri sledila predstava Hoops s hula hoop obroči v izvedbi Hoops dance iz Kopra, uro pozneje pa bo Gledališče DELA uprizorilo performativno predstavo z naslovom Ime mi je Vida.

Zadnji dan festivala uličnih umetnikov bo poleg omenjenih predstav žonglerske skupine Čupakabra ponudil še predstavo LED show, ki jo izvaja Ka Whoops iz Nemčije.

Frivolus