STA, 30. 11. 2021

Katji Pegan še en mandat na čelu Gledališča Koper

Gledališče Koper bo tudi naslednji petletni mandat vodila dosedanja direktorica Katja Pegan, danes poročajo Primorske novice. Na razpis so se sicer prijavile tri kandidatke, zadnjo besedo pa je imel koprski župan Aleš Bržan.
:
:

Katja Pegan / Foto: Rosana Rijavec (STA)

Poleg Peganove sta se za direktorsko mesto prijavili še dramaturginja Anja Bajda, ki vodi Kulturni dom Cerknica, ter igralka, pisateljica in gledališka pedagoginja Maja Gal Štromar, ki že vrsto let živi in ustvarja v Ljubljani, piše časnik Primorske novice.

"Kaj je najlepše v življenju? Ko vidiš, kako shodi tvoj otrok, kako raste, dobiva svoj izraz, moč in stališče," je v prvem odzivu za Primorske novice zapisala Peganova. Ob tem je poudarila, da je koprsko gledališče otrok vseh tam zaposlenih delavcev.

Peganova je ob ponovni profesionalizaciji koprskega gledališča marca 2001 postala vršilka dolžnosti direktorja, novembra istega leta pa njegova direktorica in umetniška vodja. Leta 2014 je kot del dejavnosti Gledališča Koper ponovno prevzela skrb nad Primorskim poletnim festivalom, piše na spletni strani Gledališča Koper.

Katja Pegan, Gledališče Koper