SNG Maribor, 15. 4. 2016

Jubilejna 50. uprizoritev Gledališča od A do Ž

Danes, 15. aprila 2015, bo Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor na Malem odru že petdesetič uprizorila komično gledališko avanturo za osnovnošolske otroke in vse druge, ki želijo pokukati v zakulisje gledališča, z naslovom Gledališče od A do Ž, avtorice besedila Ire Ratej in v režiji Ivane Djilas.
Foto: Damjan Švarc
Foto: Damjan Švarc
Foto: Damjan Švarc
Foto: Damjan Švarc
Foto: Damjan Švarc
Foto: Damjan Švarc

V predstavi nastopata dve različni zasedbi, tako bosta Irena Varga in Ivica Knez obeležila jubilej na uprizoritvi ob 13. uri, Mirjana Šajinović in Vladimir Vlaškalić pa na uprizoritvi ob 18. uri.

Avtorica besedila Ira Ratej je pred premiero zapisala: »Namen uprizoritve […] je nazoren, tekoč in interaktiven učni komad o tem, kako krmarimo proces dela v gledališču. Pred mladimi gledalci bo v likovno privlačnem stilu nanizala gledališke prostore od vratarja, delavnic, rekvizitarnice, garderob do inspicientske, tonske in lučne kabine in seveda tudi kakšne pisarne ter odstirala tančice posebnosti poklicev in dejavnosti, ki so značilni za vsa gledališča.«

Scenografinja in kostumografinja je Maja Mirković, skladatelj Boštjan Gombač, lektor Janez Bostič, koreograf Ivica Knez, oblikovalec svetlobe Tomaž Bezjak.

Povezani dogodki

Opera SNG Maribor, 29. 9. 2010
La bohème
Drama SNG Maribor, 22. 9. 2010
Antigona
SNG Maribor, 4. 6. 2014
Bizetova Carmen na Japonskem