MGL, 14. 3. 2018

Jubilejna 100. ponovitev komedije Sedem let skomin

V soboto, 17. marca, ob 19.30 bomo obeležili že 100. ponovitev komedije Sedem let skomin, ki so jo premierno uprizorili v Mestnem gledališču ljubljanskem 3. oktobra 2013.
foto: Peter Uhan
foto: Peter Uhan
foto: Peter Uhan
foto: Peter Uhan
foto: Peter Uhan
foto: Peter Uhan

Predstavo, ki je navdušuje občinstvo po celi Sloveniji, si je ogledalo 17.500 gledalcev. Predstava je bila prvotno postavljena na Malo sceno MGL, ki je še vedno njen matični oder. Po nekaj gostovanjih pa je bila adaptirana tudi za veliki oder MGL.

Gre za komedijo, po kateri je nastal film z istoimenskim naslovom, v njem pa je blestela Marilyn Monroe. Besedilo ameriškega avtorja Georgea Axelroda v prevodu Valerije Cokan je režiral Primož Ekart. Dramaturginja je bila Ira Ratej, za vizualno podobo pa so poskrbeli scenograf Branko Hojnik, kostumograf Alan Hranitelj, avtorica videa Vesna Krebs in oblikovalec svetlobe Boštjan Kos. Izbor glasbe je pripravil Jure Longyka, koreografka je bila Katja Hrastar, za jezik pa je skrbela lektorica Maja Cerar.

Igrajo Sebastian Cavazza, Mojca Funkl, Ajda Smrekar, Gregor Čušin in Gregor Gruden. Nekajkrat je lik Helen Sherman (Mojca Funkl) upodobila tudi igralka Anja Drnovšek.