Škuc, 14. 1. 2013

Javno povabilo 2013

Društvo ŠKUC vabi ustvarjalke in ustvarjalce, da se odzovejo na javno povabilo za sodelovanje pri projektu Teater v galeriji.
:
:


Teater v galeriji je gledališki festival, ki predstavlja aktualno gledališko produkcijo za otroke in odrasle. V letu 2013 ga bodo organizirali že deseto leto zapored. Festival bo potekal v mesecu juliju na malem odru pred Galerijo Škuc, zahtevnejše predstave pa v prostorih galerije. V sklopu Teater v galeriji želijo k sodelovanju privabiti nove, nekomercialne in še neuveljavljene ustvarjalce, skupine in kulturna društva, ki želijo predstaviti svojo produkcijo. ŠKUC si želi, da bi v okviru tega cikla predstavili nova dramska dela, dela mladih neuveljavljenih dramskih ustvarjalcev, ki lahko vključujejo otroške predstave, ulično gledališče, performans, body art in inovativne kombinacije gledališča z drugimi umetnostnimi zvrstmi.

Pomemben dejavnik pri izboru sodelujočih bo tako tehnična izvedljivost projekta, kot umeščenost prostora v staro mestno jedro. Izmed prejetih prijav bo selektorska komisija izbrala šest umetnikov/skupin na vsakem razpisnem področju, prvi trije v vsaki kategoriji bodo tudi nagrajeni. Trije umetniki ali skupine iz obeh področij pa se bodo predstavili v okviru festivala Živa književnost, ki poteka v mesecu juniju pred Galerijo Škuc. Izbranim avtorjem bo ŠKUC ponudil tudi nadaljnje sodelovanje in pomoč ter promocijo pri nadaljnjem razvoju njihovega dela.

Prijave naj vsebujejo kratko predstavitev avtorja ali avtorske skupine, predstavitev dela ter avdio, video in slikovni material. Društvo ŠKUC prejetega materiala ne vrača.

Svoje prijave oddajte najkasneje do 30. marca 2013 na naslov: Društvo ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana ali po elektronski pošti: info@skuc.org.

Teater v galeriji, Škuc