STA, 16. 2. 2017

Jamski človek na valentinovo zabeležil rekordno 700. ponovitev

Predstava Jamski človek, v kateri nastopa Uroš Fürst, režirala pa jo je Nataša Barbara Gračner, je že 15 let neprekinjeno na sporedu. Ob tem je na valentinovo obeležila tudi rekordno 700. ponovitev. Fürst je ob dvojnem jubileju povedal, da ima po stotinah ponovitev še vedno tremo, predstava pa mu je tako pri srcu, da se od nje še ne bi rad ločil.

Nataša Barbara Gračner / Foto: Nebojša Tejić, STA

Predstava Jamski človek po besedilu Roba Beckerja je produkcija Gustav filma in Theatra Mogul. Nastala je na podlagi avtorjevih antropoloških, socioloških in psiholoških študij in ironizira odnose med spoloma, ki se trudita ljubiti in biti ljubljena, si ustvariti dom in družino.

"Na duhovit in sproščen način moškemu in ženski pomaga razumeti, zakaj prihaja do vsakdanjih konfliktov med njima in ju pripravi do tega, da se končno nasmejeta tistemu, kar ogroža njuno zvezo," piše na spletni strani SiTi Teatra BTC. Komedija je na sporedu od leta 2002 in velja za največkrat odigrano slovensko predstavo.

Fürst in Nataša Barbara Gračner sta s projektom Jamski človek pred 15 leti postavila format za slovenske gledališke monokomedije o odnosih med spoloma. Kot so sporočili iz gledališča, si je predstavo doslej ogledalo že skoraj 200.000 Slovencev. Pogosto je razprodana, nekateri pa so si jo ogledali že večkrat.

Jamski človek je trenutno na mali Valentinovi turneji. V petek bo na sporedu v Kranjski gori, v SiTi Teatru BTC pa ponovno 3. marca.