Federacija, 7. 7. 2015

Gostovanje treh projektov Petra Kusa v Kotorju v Črni gori

V cerkvi Sv. Duha v Kotorju v Črni gori bo še do jutri, 8. julija 2015, odprta razstava Zvočni vrt avtorja Petra Kusa.
:
:
Foto: Hans Avberšek
Foto: Hans Avberšek
Foto: Hans Avberšek
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank

Gre za interaktivno razstavo izvirnih glasbenih instrumentov, ki obiskovalcem omogoča, da vse razstavljene instrumente tudi sami preizkusijo in nanje zaigrajo. Uokvirja jo fantazijska zgodba o nenavadnem izumitelju, profesorju Berlióju. Umeščena je v namišljeni »botanično-zoološko-zvočni« vrt, v katerem so rastline in živali oblikovane kot zveneči objekti in instrumenti. Namenjena je raziskovanju neštetih možnosti, ki jih ponuja proizvajanje zvokov z različnimi predmeti in materiali.

Tokratna postavitev poteka v okviru 23. kotorskog festivala pozorišta za djecu. 12-dnevni festival poteka vsako leto v Kotorju v Črni gori in se je uveljavil kot eden najpomembnejših gledaliških dogodkov v tem delu Evrope. Vsa leta pomembno vpliva na popularizacijo gledališke umetnosti za najmlajše, hkrati pa z bogatim umetniškim programom pripomore k umetniškemu izobraževanju generacij otrok in odraslih.

V okviru razstave potelaka tudi 5-dnevna delavnica izdelovanja in ustvarjanja na izvirnih instrumentih za otroke pod vodstvom Petra Kusa. V glavnem tekovalnem programu festivala se bo danes, 7. julija, ob 21:30 predstavila predstava Gozd raja! v koprodukciji slovenskih Gledališča Glej in Zavoda Federacija Ljubljana ter hrvaškega Dječjeg kazališta Dubrava.

Kotor, Peter Kus, Črna gora

Povezani dogodki