Mini teater, 30. 11. 2015

Gostovanje Dame s kamelijami s Senko Bulić in Stipetom Kostanićem

V petek, 4. decembra, ob 20.uri bo v Mini teatru gostovala predstava Gledališča Hotel Bulić s Hrvaške po predlogi Alexandra Dumasa ml. Dama s kamelijami.

Foto: Goran Perojević

Kot so zapisali v Mini teatru, je Dama s kamelijami po romanu Alexandra Dumasa, sina, adaptirana v intimistično duo dramo. Strasti so razgaljene. Trenutna in slepa ljubezen dvajsetletnega mladeniča in plemenitost junakinje. Svetovno znana zgodba, ki je skozi stoletja postala gledališka, operna in filmska uspešnica, ni prikazana kot projekcija, pač pa kot spomin iz notranjega časa protagonista, kot intimistična drama. Pripovedovanje je ohlapno, ritem sproščen, z veliko elipsami. Vključuje filmsko izkušnjo časa, operno ekspresivnost in neposrednost performansa.

Predstavo je režirala Senka Bulić, ki je tudi avtorica adaptacije. Igrata Bulić in Stipe Kostanić, dramaturginja je Vesna Đikanović, scenograf Tomislav Ćurković, glasba je delo Tomislava Ćurkovića, kostumi pa delo Oliverja Jularića. Pod oblikovanje luči se podpisuje Nikša Mrkonjić.

Povezani dogodki