Gledališče Glej, 22. 10. 2021

Gledališče Glej organizira delavnico Kariera umetnika - doma in na tujem

Gledališče Glej v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, v okviru platforme TRIGGER 15., 16. in 17. novembra vabi na praktično delavnico Kariera umetnika - doma in na tujem. Mentorira jo priznana menedžerka v kulturi Anikó Rácz iz Budimpešte.
:
:

Foto: Pixabay

Delavnica je sestavljena iz treh modulov. Ustvarjalkam in ustvarjalcem na področju neodvisnih uprizoritvenih umetnosti bo ponudila priložnost, da o svojih karierah razmišljajo dolgoročno in onkraj posameznih projektov.

Na delavnici boste, tako organizatorji, najprej dobili priložnost, da reflektirate, kje ste trenutno, in kaj bi lahko bila naslednja razvojna točka vašega umetniškega razvoja. Drugi modul se bo vrtel okoli vprašanja partnerstev in sodelovanj. Tretji dan bo posvečen demistifikaciji mednarodnih procesov in mreženja. Pregledali boste obstoječa sodelovanja in razmišljali, kateri so lahko vaši naslednji koraki. Razmišljali boste tudi o okolju in smernicah na mednarodnem uprizoritvenem polju. 

Srečanje bo potekalo v obliki skupinske delavnice, pri čemer boste svoje izkušnje uporabili kot študijske primere. Čeprav bo šlo za kolektivno delo, je cilj delavnice, da vsak izmed sodelujočih pridobi praktična orodja, trike in seznam naslednjih korakov v kariernem razvoju.

Anikó Rácz je menedžerka v kulturi, coach in poslovna trenerka, ki živi in dela v Budimpešti na Madžarskem. Trenutno je vodja mednarodnih odnosov in strateškega razvoja v SÍN Arts Centre, produkcijski hiši za podporo in razvoj neodvisnih sodobnih plesalk in plesalcev. Anikó je tudi programerka in producentka prizorišča za gledališče in ples na Festivalu Sziget, drugem največjem kulturnem festivalu v Evropi. Znana je po svoji aktivni vlogi v strateškem premišljevanju dinamik in tranzicij uprizoritvenega polja tako na Madžarskem, kot v tujini. Njene menedžerske aktivnosti so podprte z njeno prakso priznanega coacha, poslovne trenerke in ekipne facilitatorke. Usposablja različne umetnike pri razvoju njihove karierne dinamike, svetuje pa tudi umetniškim kolektivom pri organizacijskem razvoju, facilitaciji boljših sodelovanj in produkcijskem menedžmentu. Redno vodi delavnice produkcijskega vodenja, sodelovanja in mednarodnih odnosov na Madžarskem in drugod. Njen osrednji fokus so delikatni in nenehno spreminjajoči se odnosi med umetnikom in producentom/menedžerjem ter podpora kolektivom pri skupnostnem delu in razvoju trajnostnih projektov in partnerstev.

Delavnica bo potekala od 15. do 17. novembra, vsak dan med 13. in 17. uro v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta (Mestni trg 17) Ljubljani. Prijavite se lahko na tej povezavi. Delavnica je brezplačna. Po prijavi vam bo mentorica poslala še krajši vsebinski vprašalnik, ki ji bo pomagal, da delavnico karseda prilagodi vašim potrebam. Delavnica poteka v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom. 

Za več informacij lahko pišete na info@glej.si

Glej

Gledališče Glej, 7. 12. 2011
Zato sem srečen
Gledališče Glej, 4. 4. 2023
Delavnica feedback metode z Bushem Hartshornom
Gledališče Glej, 27. 1. 2011
Avdicija v Gledališču Glej