STA, 13. 9. 2012

Gledališče Glej objavilo razpis za novega umetniškega vodjo

Gledališče Glej je objavilo razpis za novega umetniškega vodjo gledališča. Delo vključuje predvsem načrtovanje, vodstvo in upravljanje več zaporednih umetniških sezon Gledališča Glej od sezone 2013/2014 naprej. Rok za prijavo je 16. november, so sporočili iz Gledališča Glej.

Zainteresirani kandidati naj svojo prijavo pošljejo na elektronski naslov gledališča info@glej.si. Prijavi naj dodajo življenjepis, vizijo delovanja Gledališča Glej v prihodnje in motivacijsko pismo, v katerem naj obrazložijo, zakaj se prijavljajo na razpis.

Kandidati bodo na razgovor z aktualno ekipo gledališča povabljeni med 19. novembrom in 14. decembrom. Po razgovorih bo ekipa izbrala tri kandidate, ki se bodo nato predstavili še na občnem zboru društva Gledališče Glej. Novega umetniškega vodjo bo izbral občni zbor.

Angažma novega umetniškega vodje se bo pričel s 1. februarjem s trimesečnim poskusnim delom, samostojni angažma pa s 1. majem 2013. Predvidoma bo prvi večji samostojni projekt novega umetniškega vodje priprava programa gledališča za štiriletno obdobje od 2014 do 2018, še piše v razpisu.

Povezava na celotno besedilo razpisa

Glej