STA, 22. 8. 2011

Gledališče Ane Monro na turneji po Kolumbiji

Na osrednjem trgu kolumbijske Cordobe v bližini mesta Armenija so člani gledališča Ane Monro v četrtek s predstavo Zlati osel odprli gledališki festival Calle Arriba Calle Abajo. Gledališčniki so v Cordobi nastopili takoj po utrudljivi več kot 40-urni vožnji iz Ljubljane in v kolumbijsko mesto prvič ponesli ulično gledališče.
:
:

foto Oto Žan

Člane skupine Ane Monro je pred četrtkovim nastopom pogostil tudi župan mesta Cordoba. Festival Calle Arriba Calle Abajo v Armeniji in njeni bližnji okolici je sicer potekal med 18. in 21. avgustom. Člani gledališča Ane Monro so bili edini nastopajoči na festivalu, ki so prihajali iz Evrope. Sicer so bile na sporedu festivala poleg argentinskih še gledališke skupine iz ZDA, Kube, Bolivije in Peruja.

Z nastopom v Cordobi so člani skupine Ane Monro uspešno začeli s svojo turnejo po kolumbijskih gledaliških festivalih. V petek je druščina Ane Monro v sklopu omenjenega festivala nastopila še na osrednjem trgu v Armeniji, v soboto so gledališčniki odpotovali na festival v Medellin, nato pa še v Bogoto in Santander.

Ana Monro, Calle Arriba Calle Abajo, Kolumbija