STA, 16. 3. 2018

Glazerjeva listina igralcu Vladimirju Vlaškaliću

Na sredini slovesnosti v Minoritski cerkvi Lutkovnega gledališča Maribor bodo podelili Glazerjevo nagrado za življenjsko delo in Glazerjeve listine - nagrade, ki jih vsako leto podeljuje Mestna občina Maribor na področju kulture.
:
:

Vladimir Vlaškalić / Foto: Arhiv SNG Maribor

Akademski slikar Ludvik Pandur bo prejel Glazerjevo nagrado za življenjsko delo, Glazerjeve listine pa bodo predali Sabini Cvilak, Vladimirju Vlaškaliću in Vitu Žuraju.

Kot so včeraj sporočili z mariborske občine, je na razpis za Glazerjevo nagrado in listine v letu 2018 prispelo 34 predlogov z 28 predlaganimi kandidati, od tega 23 kandidatov za Glazerjevo listino in pet kandidatov za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo.

Po pregledu vseh predlogov se je mestni odbor za podelitev Glazerjevih nagrad odločil, da bo nagrado za življenjsko delo prejel akademski slikar Ludvik Pandur, ker že več kot pet desetletij navdušuje širšo javnost z izjemnim slikarskim opusom.

Poleg nagrade za življenjsko delo v Mariboru vsako leto podelijo tudi Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh letih ali za posebej uspešno večletno delo pri posredovanju splošnih kulturnih vrednot občanom Maribora.

Te letos prejmejo operna solistka Sabina Cvilak, ki je kot umetniška persona in operna solistka v slovenskem in mednarodnem prostoru svojevrsten unikum, dramski igralec Vladimir Vlaškalić za dramske vloge, odigrane v obdobju zadnjih dveh let, in skladatelj Vito Žuraj za kulturne stvaritve na področju sodobne glasbe zadnjih dveh let.

Glazerjeva listina, Glazerjeva nagrada za življenjsko delo, Vladimir Vlaškalić