STA, 30. 4. 2021

Florence Welch bo sodelovala pri broadwayskem muzikalu Veliki Gatsby

Pevka Florence Welch iz britanske skupine Florence and The Machine bo v sodelovanju z glasbenikom Thomasom Bartlettom in z dramatičarko, Pulitzerjevo nagrajenko, Martyno Majok sodelovala pri adaptaciji Velikega Gatsbyja F. Scotta Fitzgeralda za broadwayski muzikal. Zanj bo napisala glasbo, skupaj z Martyno Majok pa tudi besedila za pesmi.
:
:

Foto: Pixabay

Fitzgeraldov roman o ljubezni, trenju med razrednimi sloji in trdosrčnosti v New Yorku v 20. letih minulega stoletja bo za oder priredila Martyna Majok, ki je leta 2018 prejela Pulitzerjevo nagrado za dramo za predstavo Cost of Living. Skupaj s Florence Welch bosta zdaj spisali besedila za pesmi, ki jih bosta skladala pevka in ameriški glasbenik ter producent Bartlett, znan pod umetniškim imenom Doveman, poroča britanski The Guardian.

Roman je Florence Welch preganjal velik del njenega življenja. "Vsebuje nekaj mojih najljubših vrstic v literaturi. Muzikali so bili moja prva ljubezen in čutim globoko povezanost s Fitzgeraldovo zlomljeno romantiko. V veliko čast mi je, da so mi ponudili priložnost, da to delo poustvarim v pesmi," je dejala pevka.

Igralske zasedbe in časovnice produkcije še niso naznanili, bo pa muzikal režirala Rebecca Frecknall, katere produkcija Poletje in dim Tennesseeja Williamsa je leta 2019 prejela nagrado Olivier za najboljšo ponovno oživitev.

Bartlett je kot producent sodeloval z umetniki St Vincentom, Rufusom Wainwrightom, Yoko Ono in drugimi, leta 2018 pa si je v sodelovanju s Sufjanom Stevensom pri pesmi Mystery of Love iz filma Call Me By Your Name prislužil nominacijo za oskarja za najboljšo originalno pesem. V preteklosti je že ustvarjal s Florence Welch, ko je bil producent Florence and The Machine pesmi Jenny of Oldstones, ki se je pojavila v seriji Igra prestolov.

Med producenti muzikala bo tudi uspešna kantavtorica in vodja v glasbeni industriji Amanda Ghost, ki je sodelovala z Beyonce in Johnom Legendom. Tudi ona je že ustvarjala s Florence Welch, in sicer pri drugem albumu skupine Florence and The Machine Ceremonials.

Broadway, Veliki Gatsby