Center kulture Španski borci, 18. 10. 2013

EnKnapGroup s predstavo OTTETTO na enem najpomembnejših festivalov izza železne zavese, Bratislava in Movement

Skupina EnKnapGroup z »vizualno mojstrovino«, kot so predstavo Iztoka Kovača OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost) označili tuji kritiki, po odmevnih gostovanjih v Karlsruheju, Oldenburgu, Zagrebu in Berlinu to nedeljo nadaljuje evropsko turnejo.
:
:

foto: Andrej Lamut

20. oktobra ob 19. uri bo predstavo uprizorila v Bratislavi na Slovaškem (gledališče Nova Scena) v okviru enega najpomembnejših plesnih festivalov izza »železne zavese«, Bratislava In Movement (Bratislava v pohybe - Bratislava v gibanju). Sedila bodo še gostovanja na švicarskem festivalu Culturescapes ter v belgijskem Charleroiju.
 
Festival Bratislava in Movement, ki letos poteka 17. leto, se med 5. in 28. oktobrom odvija na štirih bratislavskih prizoriščih, med uglednimi tujimi koreografskimi in plesnimi imeni pa organizatorji poleg flamskega koreografa Wima Vandekeybusa in španske ustvarjalke Terese Niete navajajo tudi Iztoka Kovača s predstavo Ottetto. Festival, ki se odvija v treh vikendih, ponuja bogat izbor sodobnega plesa tako za splošno javnost kot za plesne poznavalc ter vključuje tako progresivno slovaško plesno produkcijo kot prodorna in uveljavljena tuja imena.
 
Predstava v produkciji EN-KNAP koreografsko razstavi in analizira izjemno kompozicijo Igorja Stravinskega Oktet (1921), ter ga nato rekonstruira in vizualizira. Poleg petih plesalcev EnKnapGroup Kovač v predstavo vključi še osem glasbenikov ansambla Festine pod vodstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh in skupino vizualnih umetnikov. 
 
Konec oktobra in v novembru bo sledila švicarska turneja v okviru festivala Culturescapes, ko bo OTTETTO prikazan v Bernu (Dampfzentrale, 1. november), Churu (gledališče Chur, 12. november) in Baslu (Kaserne, 14. novembra).

EN-KNAP, Bratislava, Bratislava in Movement, Hrvaška, Slovaška, Nemčija

Povezani dogodki

Center kulture Španski borci, 25. 4. 2014
Plesni festival Spring Forward v živo iz Umee
Center kulture Španski borci , 12. 11. 2010
Zametki