EN-KNAP, 22. 5. 2014

EnKnapGroup s predstavo Iztoka Kovača Ottetto ta petek gostuje v nemškem Heilbronnu

Plesni ansambel EnKnapGroup bo predstavo Iztoka Kovača OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost) po zaporedju odmevnih evropskih gostovanj v letu 2013, ta petek, 23. maja ob 19.30, uprizoril še v nemškem Heilbronnu v okviru festivala »Tanz! Heilbronn«, ki poteka od 21. do 25. maja.
Foto: Andrej Lamut
Foto: Andrej Lamut
Foto: Andrej Lamut

Festival, ki letos svoja vrata odpira šestič, v treh dvoranah gledališča Heilbronn in na javnih prizoriščih ponuja široko paleto vrhuncev sodobnega plesa, od znanega sodobnega newyoškega baleta Cedar Lake do otvoritvene predstave Česar se telo ne spominja, enega mejnikov sodobnega plesa, s katero je flamski koreograf Wim Vandekeybus s skupino Ultima Vez leta 1987 zaslovel čez noč (predstavo smo maja lani imeli priložnost videti tudi v ljubljanskih Španskih borcih v okviru obeležitve dvajsetletnice Zavoda EN-KNAP). Program festivala Tanz! Heilbronn je izbrala kustosinja Karin Kirchhoffova, ki je bila selektorica festivala tudi v preteklih letih.
 
Med vrhunci letošnjega festivalskega programa prireditelji izpostavljajo tudi nastop ansambla EnKnapGroup s Kovačevo predstavo Ottetto, ki ga bo izvedel skupaj z zasedbo glasbenikov Akademije Branimirja Slokarja. Predstava, ki jo je nemški Kreisezeitung označil za »vizualno mojstrovino«, je takoj po slovenski premieri konec leta 2012 doživela uspešno mednarodno premiero v nemškem Karlsruheju, nato pa se je v lanskem letu predstavila na številnih velikih mednarodnih plesnih festivalih in prizoriščih po Evropi – v Nemčiji, na Slovaškem, Hrvaškem, v Belgiji in Švici. Predstava v produkciji EN-KNAP koreografsko razstavi in analizira izjemno kompozicijo Igorja Stravinskega Oktet (1921), ter ga nato rekonstruira in vizualizira.
 
Poleg zaključne predstave presenečenja, ki se bo na prostem odvila 25. maja, bodo v okviru festivala Tanz! Heilbronn potekale tudi različne delavnice za plesne profesionalce in amaterje, predavanje o razvoju plesa in različne razprave. Program festivala je ponovno zasnovan tako, da obiskovalci lahko udeležijo vseh različnih sklopov.
 

EN-KNAP, Heilbronn, Tanz! Heilbronn

Povezani dogodki