Emanat, 9. 3. 2011

Emanat v marcu in aprilu

V marcu ne zamudite štiridnevne plesne delavnice z Antonom Lachkyjem, redne tedenske delavnice z Ireno Tomažin in Pretok #3 skupine Wanda & Nova deViator.
:
:


EMANAT IZOBRAŽEVANJE - AGON PROGRAM


Anton Lachky (Belgija/Slovaška): Plesna delavnica
Intenzivna 4 dnevna plesna delavnica za izkušene plesalce in gibalce

12. - 15. 3. od 15.30 do 19.30 -Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Delavnica bo razdeljena na plesni trening (class) in plesno delavnico (kreativno delo in kompozicija).  Anton Lachky je član plesne skupine Les SlovaKs collective.

Cena delavnice (16 ur) = 60 EUR

Prijave in informacije: info@emanat.si

Organizacija: Zavod EMANAT v sodelovanju z zavodom Bunker /SMEEL

***

Irena Tomažin: GLASNA DELAVNICA

Redna tedenska delavnica

ob sredah od 17.00 - 19.30 - studio Cepetka  JSKD, Cankarjeva 5, LJ

Delavnica je namenjena pevcem, igralcem, plesalcem in vsem, ki jih zanima izražanje z glasom.

Cena: 40 EUR mesečno (4 x 2,5 ure)

Prijave: info@emanat.si ali direktno na: irena.tomazin@gmail.com

organizacija: Zavod Emanat, v sodelovanju: JSKD Slovenija
 
* * *

PRETOK #3: Wanda & Nova deViator: SUBLIMATION / REVISION   

pretočni avdio

11. 3. ob 13.00  – direkten prenos: http://pretok.temp.si

Zvočno-glasbeno luščenje in kontroliranje pomenov in emotivnih nabojev: abstrakcija nasproti konkretnosti; rekonstrukcija, besede, melodije, zvočne barve; rezidual ob asociaciji in nostalgiji; distorzija...

***

NAJAVE ZA APRIL:
    
Pred-premiera'011: NOSTALGIJA NOSTALGIJE

Dijaki in dijakinje SVŠGL – plesna gimnazija Ljubljana

6. 4. ob 19.00 – Španski borci - premiera

7. 4. ob 12.00 – Španski borci - matineja za srednje šole

7. 4. ob 19.00 – Španski borci - ponovitev

Tema v letu 2011 je povezana z delom in življenjem, pokojne slovenske koreografinje Ksenije Hribar. V prvem  delu dogodka bomo videli odlomke iz predstave Alpsko sanjarjenje v izvedbi dijakov 1. in 2. letnika SVŠGL, v drugem delu pa odlomke iz predstave Nostalgija, v izvedbi  dijakov 1. letnika dramsko- gledališke smeri in dijakov 3. ter 4. letnika smer sodobni ples.

Projekt Pred-premiera je vsakoletna prireditev – večer mladih plesalk in plesalcev SVŠGL– modul sodobni ples, ki nastaja od leta 2003 v okviru šolskih aktivnosti in je zaključna predstavitev maturantov in ostalih letnikov dijakinj in dijakov pod vodstvom njihovih mentorjev –slovenskih ustvarjalcev sodobnega plesa. Pred-premiera je sodoben in  relevanten umetniški večer s prepoznavnim izrazom, ki presega zgolj formo srednješolske produkcije. Zaključno prireditev organizirata zavod EMANAT in Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana. Na zaključnem umetniškem večeru nastopi preko 50 dijakov in dijakinj plesne gimnazije.

umetniško vodstvo: Petra Pikalo; mentorice in mentorji: Sinja Ožbolt, Mojca Dimec Bogdanovski, Katja Legin, Vita Osojnik, Dušan Teropšič, Nina Fajdiga, Petra Pikalo, Nataša Tovirac, Kaja Lorenci, Matej Voje

organizacija: EMANAT in SVŠGL v sodelovanju s Španskimi borci

***
    
Matija Ferlin: SAD SAM /ALMOST  6/

Solo performans

23. 4. – Balkanska plesna platforma (19. – 23. 4. 2011), Ljubljana

Sad Sam /almost 6/, tretji iz ciklusa Ferlinove solo predstave Sad SaM v nastajanju, je doživel premiero leta 2009 v Ljubljani. Prva predstava SaD SaM (Now I am) je nastala leta 2004, druga predstava SaD SaM (revised) pa leta 2007.

Skozi raziskavo lepote in groze, ki je prisotna v otroštvu, se Ferlin ukvarja z izločanjem elementov znanega, ter se znotraj linearne strukture znajde pred lastnimi spomini in amnezijo iz zgodnjega otroštva.

Organizacija: Exodos Ljubljana (SI), Full House Promotion (GR), Lokomotiva (MK), The Red House – Sofia (BG), SOM (TR), ACPAI (CGSG - TR), Gabriela Tudor Foundation (RO)

***

EMANAT IZOBRAŽEVANJE – AGON PROGRAM

Matija Ferlin: KREATIVNA GIBALNA DELAVNICA

Predvidoma med 20. in 23. 4. - 3 dnevna delavnica z Matijo Ferlinom Delavnica bo potekala v dvorani Wolfy na Parmovi 25.

Podrobnejše informacije sledijo v aprilskem napovedniku in na spletni strani www.emanat.si