Zavod Federacija, 16. 12. 2010

Duet Dvomine

Projekt Dvomine, predstavitev dela v nastajanju, bo na sporedu v četrtek, 16.12.2010 ob 19h v SNG Maribor v okviru programa Festivala Platforme – Plesna izba Maribor

Dvomine / foto Maadster

Zavod Federacija je z letom 2010 začel s programom medgeneracijskega umetniškega sodelovanja. Program omogoča združiti umetnike različnih generacij na področju plesa, glasbe in drugih medijev v izvedbi projekta. Povezovanje je vpeto v mrežo nevladnih organizacij, ki podpirajo medobmočnoizmenjavo in vzpodbujajo pretok idej, vizij, izkušenj med umetniki iz različnih delov Slovenije. V letu 2010 sta se mreži pridružili Plesna Izba Maribor in Plesni Forum Celje.

Projekt v tem kontekstu je tudi »Dvomine«, kjer se je Snježana Premuš povezala z mlado in nadarjeno plesno ustvarjalko April Veselko in že uveljavljenim glasbenikom Žigo Golobom.

Nastal je duet »Dvomine« avtorice April Veselko, ki je v sodelovanju z Žigo Golobom stopila na ustvarjalno pot prefinjene zvočno-gibalne komunikacije. S strokovnim sodelovanjem ustvarjalke Snježane Premuš so se izoblikovali začetni dialogi, ki bodo predstavljeni prav v Mariboru, od koder izhaja ustvarjalka April Veselko, in sicer na Platformi sodobnega plesa v organizaciji Plesne Izbe Maribor.

Po predstavitvi vas vabimo na pogovor z ustvarjalci.

Avtorica: April Veselko
Ustvarjalca in izvajalca: April Veselko/ples in Žiga Golob/glasba
Umetniški vodja in mentorica: Snježana Premuš
Fotografija: Madster
Produkcija: Zavod Federacija
Partner: Plesna izba Maribor
Podprlo Ministrstvo za kulturo RS

Povezave:

- Fotogalerija na SiGledal

Plesna izba Maribor, 15. 12. 2010
Platforma sodobnega plesa in zGIBanke, uGIBanke
Zavod Federacija, 2. 11. 2010
Duhec med Ljudmi
Zavod Federacija, 23. 12. 2015
Variacije na Počasnost: TIME-OUT
Zavod Federacija, 11. 12. 2015
Nova predstava Petra Kusa Volčje srce