Zavod Federacija, 16. 12. 2010

Duet Dvomine

Projekt Dvomine, predstavitev dela v nastajanju, bo na sporedu v četrtek, 16.12.2010 ob 19h v SNG Maribor v okviru programa Festivala Platforme – Plesna izba Maribor
:
:

Dvomine / foto Maadster

Zavod Federacija je z letom 2010 začel s programom medgeneracijskega umetniškega sodelovanja. Program omogoča združiti umetnike različnih generacij na področju plesa, glasbe in drugih medijev v izvedbi projekta. Povezovanje je vpeto v mrežo nevladnih organizacij, ki podpirajo medobmočnoizmenjavo in vzpodbujajo pretok idej, vizij, izkušenj med umetniki iz različnih delov Slovenije. V letu 2010 sta se mreži pridružili Plesna Izba Maribor in Plesni Forum Celje.

Projekt v tem kontekstu je tudi »Dvomine«, kjer se je Snježana Premuš povezala z mlado in nadarjeno plesno ustvarjalko April Veselko in že uveljavljenim glasbenikom Žigo Golobom.

Nastal je duet »Dvomine« avtorice April Veselko, ki je v sodelovanju z Žigo Golobom stopila na ustvarjalno pot prefinjene zvočno-gibalne komunikacije. S strokovnim sodelovanjem ustvarjalke Snježane Premuš so se izoblikovali začetni dialogi, ki bodo predstavljeni prav v Mariboru, od koder izhaja ustvarjalka April Veselko, in sicer na Platformi sodobnega plesa v organizaciji Plesne Izbe Maribor.

Po predstavitvi vas vabimo na pogovor z ustvarjalci.

Avtorica: April Veselko
Ustvarjalca in izvajalca: April Veselko/ples in Žiga Golob/glasba
Umetniški vodja in mentorica: Snježana Premuš
Fotografija: Madster
Produkcija: Zavod Federacija
Partner: Plesna izba Maribor
Podprlo Ministrstvo za kulturo RS

Povezave:

- Fotogalerija na SiGledal

Plesna izba Maribor, 15. 12. 2010
Platforma sodobnega plesa in zGIBanke, uGIBanke
Nomad Dance Acadamy Slovenija in Zavod Federacija, 7. 1. 2021
Simpozij Dialog - Refleksija v akciji. Refleksija na akcijo.
Zavod Federacija, 23. 12. 2015
Variacije na Počasnost: TIME-OUT
Zavod Federacija, 20. 12. 2010
M & 39