MGL, 7. 9. 2010

Dobrodošli v MGL

MGL po dolgem in brezskrbnem poletju odpira zastor v svet klasičnih, sodobnih, veselih, resnih in skrivnostnih zgodb.

Iva Krajnc / foto Mimi Antolović

V torek, 21. septembra, ob 20. uri bo na velikem odru že prva premiera, pred katero bomo podelili tudi 23. Dnevnikovo nagrado najboljšemu ustvarjalcu pretekle sezone. Sezono bomo otvorili s tragedijo Williama Shakespeara Romeo in Julija v režiji Diega de Bree. V naslovnih vlogah bosta nastopila Matej Puc in Nika Rozman.

  • Novosti v Mestnem gledališču ljubljanskem:

Za tekočo sezono smo v MGL pripravili več novosti za naše zveste gledalke in gledalce. Poleg svežega repertoarja, ki je predstavljen spodaj, smo za našo dijaško publiko oblikovali novo abonmajsko ponudbo.

Prav tako smo za tiste, ki si želijo več komedij formirali nov abonma VEČ.

Omenjene abonmaje in tudi druge vpisujemo pri blagjani MGL do 10. septembra, za študente še od 4. do 8. oktobra 2010. Naša publika pa bo v gledališki svet vstopala skozi prenovljen foaje. Čez poletje smo namreč prenovili velik del preddverja, toalete, stopnišče do velikega odra in Male scene. Že lansko poletje pa smo zagotovili dvigalo do velikega odra in Male scene.

Gledališka in filmska igralka Iva Krajnc je na 45. festivalu Filmska srečanja, ki je potekal od 21. do 26. avgusta v Nišu, za vlogo Lee v filmu Besa v režiji Srđana Karanovića prejela dve nagradi.

Strokovna žirija v sestavi Ljiljane Dragutinović (predsednica), Pauline Manov in Gorana Šušljika je Ivo Krajnc nagradila s priznanjem za izjemno stvaritev tujega igralca oziroma igralke v srbskem filmu.

Žirija kritike pa je Ivi Krajnc podelila nagrado za najboljšo žensko vlogo.