Moment, 22. 9. 2015

Delavnice Commedia dell’arte

Delavnica bo potekala od 28. septembra do 2. oktobra 2015 med 14.40 in 18.30 v GT 22 na Glavnem trgu 22 v Mariboru.
:
:

Foto: Luca Rossato / Flickr

Gledališče z masko je vir navdiha za tiste, ki iščejo inspiracijo in nove možnosti v gledališki izraznosti. Metoda dela črpa iz bogate zapuščine gledališča z masko in zahteva od udeležencev precejšen fizičen vložek. Igranje z masko oblikuje igralčevo kapaciteto fizične izraznosti. Improvizacija ga vodi v konstanten stik z občinstvom. Fiksna izraznost maske omogoča igralcu, da ustvari lik, ki je stereotipen in unikaten obenem. Do tega je moč priti na multilingvističen način, kar pomeni da gledalci ne rabijo nujno razumeti jezika nastopajočih.

Delavnice združujejo fizično ogrevanje, igro in teorijo. Fokus bo predvsem na treh elementih: igri z masko, ustvarjanju karakterja in improvizaciji. Zaradi svoje specifike so delavnice namenjene tako gledališkim ustvarjalcem kot tudi posameznikom, ki jih zanima delo z masko.

Mentorja delavnic sta mlada in priznana gledališka ustvarjalca Janko Polak (Slovaška) in Maia Chavin (Francija), ki sta delavnice vodila že v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji, na Slovaškem, Madžarskem, Češkem in Poljskem.

Število mest je omejeno, rezervacije so možne na rezervacije@moment.si.

Pristopna kotizacija je 20 €.
Delavnice so del širšega projekta Inkubator Moment.