Moment, 22. 8. 2014

Delavnica Commedia dell'arte in gledališče z Masko

Moment v sodelovanju s Fundacijo Sonda in GT 22 organizira delavnico, ki bo potekala od 11. do 18. septembra 2014 v GT 22 na Glavnem trgu 22 v Mariboru in sicer vsak dan od 14.40 do 18.30.


Gledališče z masko je vir navdiha za tiste, ki iščejo inspiracijo in nove možnosti v gledališki izraznosti. Metoda dela črpa iz bogate zapuščine gledališča z masko in zahteva od udeležencev precejšen fizičen vložek. Igranje z masko oblikuje igralčevo kapaciteto fizične izraznosti. Improvizacija ga vodi v konstanten stik z občinstvom. Fiksna izraznost maske omogoča igralcu, da ustvari lik, ki je stereotipen in unikaten obenem. Do tega je moč priti na multlinguističen način, kar pomeni da gledalci ne rabijo nujno razumeti jezika nastopajočih.

Delavnice združujejo fizično ogrevanje, igro in teorijo. Fokus bo predvsem na treh elementih: igri z masko, ustvarjanju karakterja in improvizaciji. Zaradi svoje specifike so delavnice namenjene tako gledališkim ustvarjalcem kot tudi posameznikom, ki jih zanima delo z masko.

Delavnice so del širšega projekta Inkubator Moment in so za udeležence brezplačne.

Rok za prijave je petek, 5. 9. 2014.

Dodatne  informacije, vprašanja in prijave: inkubator@moment.si.

Mentorja delavnic sta mlada in priznana gledališka ustvarjalca Janko Polak (Slovaška) in Maia Chavin (Francija), ki sta delavnice vodila že v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji, na Slovaškem, Madžarskem, Češkem in Poljskem.