SiGledal, 3. 11. 2023

Delavnica Skozi performativne in koreografske prakse s Thiagom Granatom

Latinoameriški plesni umetnik Thiago Granato bo 24., 25. in 26. 11. 2023 v okviru CoFestivala 2023 vodil delavnico performativnih in koreografskih praks.
:
:

Foto: Melissa Ferrari

Thiago Granato vabi na umetniško potopitev, v kateri bodo individualne in kolektivne delovne situacije služile kot osnova za raziskovanje različnih logik kompozicije. Preko koreografije se bo preučevalo izvedbene zmožnosti telesa, da ustvarja, prodira, gori, se topi, spaja, premika, razstreljuje in preoblikuje različne kontekste. Granato bo na delavnici predstavil svojo metodologijo dela in predlagal nekaj možnosti za razpravo o tem, kako lahko v današnjem času prepoznamo, umestimo in vzdržujemo izvedbeno prakso oziroma koreografski projekt. Thiago uporablja somatsko raziskovanje za oblikovanje in dojemanje plesa.

Kje: Sindikalna dvorana
Kdaj: 24., 25. in 26. 11. 2023, med 10.00 in 14.00 / v okviru CoFestivala 2023
Prijave na: ndaslovenija@gmail.com

Thiago Granato je latinskoameriški plesni umetnik iz Brazilije, ki živi v Berlinu. Njegove produkcije so rezultat procesov, ki vztrajajo pri vzpodbujanju izkušenj politične preobrazbe skozi estetske inovacije. Njegove predstave so bile predstavljene v Južni Ameriki, Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Evropi. Sodeloval je v programu Ex.e.r.ce 8, Nacionalnem koreografskem centru Montpellier (Francija, 2008), ki ga je koordiniral Xavier Le Roy, in v magistrskem programu NPP – New Performative Practices (nove izvedbene prakse) na Uniarts Univerze za umetnost v Stockholmu (Švedska, 2019), ki ga je vodila Chrysa Parkinson. Leta 2022 je bil sokurator festivala International Performing Arts Festival in laboratorija Linha de Fuga v Coimbri (Portugalska).

Fascinantnost letošnjega CoFestivalovega programa se nanaša na fascijo, vezivno podkožno tkivo, ki ovija naše mišičje. Treba ga je prerazporediti, da zavibrira. To bodo storili. Mednarodni festival sodobnega plesa bo v letu 2023 v Ljubljani predstavil nekaj najdrznejših, zelo raznolikih in svežih sodobno-plesnih del iz naše soseščine: z območja nekdanje Jugoslavije in Avstrije. S predstavami Christosa Papadopoulosa, Thiaga Granata in Sylvaina Huca, Ioanne Paraskevopoulou in Isabelle Schad pa bo festivalski program ponudil sodobne koreografije, v katerih se gibanje človeških teles pretvarja v različna mikro tkiva, ne da bi pri tem izgubilo svoj (med)človeški, družbeni značaj.

CoFestival, Thiago Granato, NDA, CUK Kino Šiška

Povezani dogodki