JSKD, 9. 3. 2018

Delavnica S fiziko nad gledališče

Dvodnevno strokovno izobraževanje s hrvaškim gledališkim ustvarjalcem Zvonimirjem Peranićem v organizaciji JSKD bo potekalo v Gledališču Glej 17. in 18. marca 2018.

Foto: Pixabay

Delavnica je namenjena gledališkim igralcem, režiserjem in dramaturgom. Predstavlja drugačen pogled na ustvarjanje v gledališču – pokazala bo načine, kako z uporabo načel fizike (teorija kaosa, fraktali, vektorji …) graditi gledališko predstavo in osmisliti njene elemente. Za udeležbo na delavnici ne potrebujete nikakršnega predznanje fizike.

Znanost in umetnost na prvi pogled stojita vsak na svoji strani. A samo na prvi pogled. Uporaba načel fizike pri ustvarjanju predstave lahko dramaturško povsem spremeni percepcijo gledališkega dela – od dojemanja prostora in časa predstave, do ustvarjanja dramaturgije, ki temelji na načelih fizikalnih teorij, od klasične fizike do relativnostne teorije, kvantne fizike ali teorije kaosa.

Na igralčevo telo lahko gledamo kot skalar ali vektor (oz. več vektorjev), ki je postavljeno v prostor igre. S takšnim pristopom lahko prostor uravnotežimo ali ne-uravnotežimo, kar lahko učinkovito uporabimo pri režiji in dramaturgiji predstave.

Rok prijave: torek, 13. marec 2018 oz. do zapolnitve mest.

Povezava: Več informacij in prijava